Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo je Kůže?

17. 2. 2009

 

 

Kůže je výsledek našeho chovatelského úsilí a výběru. Snažili jsme se vybrat tak dobrého krycího psa pro Laru, až jsme nakonec neodolali (hlavně já) a jedno štěndo jsme si nechali. Roli v tom sice hraje i fakt, že upřímně mužu říct že nevím, jestli další štěňata v bytě ještě kdy budeme podnikat a mít štěndo úplně od jeho počátku je něco úplně jiného a možná je to pro mě jediná možnost. I když to ještě ukáže čas. :o)

Kůže je volací jméno pro naše štěndo Aitaná Norský vlk (Aitaná dle španělské hory), které se vyvinulo z označení štěnda po narození, dostala na krk místo mašličky hnědou kůžičku. :o)

Narodila se u nás v ložnici v porodní bedně. Maminkou je naše Lara - Fantazie z Vlčí chaloupky a tatínek Art z Viktoriinej záhrady.

Když se nám po ložnici začalo batolit 11 malých štěňátek, začala ve mně hryzat pochybnost jestli se všech včas a úspěšně "zbavíme" a tak jsem začala přemýšlet jestli, pokud by nám mělo nějaké zbýt si ho nevybrat. Rozhodla jsme se poměrně rychle právě pro Kůži (v té době ještě kůžička), některé holčičky už i v té době byly zamluvené. Po datu odběru zbyly 4 holčičky a tak jsem se ujistila, že nám "zbyla". Jen jsem doufala, že včas najdeme vhodné páníčky i pro ty 3 ostatní. To se kupodivu docela rychle podařilo a určitě by se našel v následujích zájemcích i někdo vhodný pro Kůži, ale k tomu už mi nějak nešlo se přemluvit, přece jen už nějakou dobu byla moje.. :o)

 

 

aitanamalap1021093e.jpg