Jdi na obsah Jdi na menu
 





VRH "A" Norský vlk
maly-lara-a-art.jpg



Fantazie z Vlčí Chaloupky(Lara) 

A64.5 F2 K1 Og R1 P3

zdraví: B(1,1), DM(N/DM)

zkoušky: ZOP, SVP1, ZVP 2, ZPU1

výstavy: 1 x CAC, 3 x Vítěz třídy, 1 x Oblastní vítěz, 2 x Krajský vítěz

sport: 1. místo na mistrovství ČR v dogtrekkingu ČR kategorie DTM1 2008,2009, 2010

a

Art z Viktoriinej Záhrady

A69.5 Of P1

zdraví: A(0,0), DLK 0-0, DM(N/N)

zkoušky: CSAU, TAN, OB, ZOP, ZPU1, PS, EEPS-RCI, FCI1, 2xFCI2, BH, RU

výstavy: 1 x BIS 2. (mladý), 3 x BOB, 1 x Nejkrásnější mladý jedinec, 3 x CACIB, 6 x res. CACIB, 9 x CAC, 5 x VDH-ChA, 5 x CACS, 4 x res. CAC, 3 x res. CACS, 2 x CAJC, Ch.LUX.Ch. CH, Ch.VDH, Ch.FR, Int.Ch.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

krytí 1.-2.10.2008

narození 30.11.-1.12.2008 (4 pejsci a 7 feneček)


 

----- Postřehy a povídání o porodu a štěňatech ----
 

Jméno čas
narození
porodní
hmotnost
(g)
  svod mladých/
bonitace
 
30.11.2008
Aurés Art žlutý 14:50 Pejsek 440      
Agía Illiás růžová 15:06 Fenka 360   A61 K1Of P1, DKK 0,0 i DKL 0,0/A61 Of P1, chovná II
výstavy
Aconcagua červená vlnka 15:21 Fenka 400   A65 E1K1Oh P1(svod), DKK 0,0/A66 K1 Oi P3,chovná II
Altaj modrý 17:45 Pejsek 360   A70 K1Of P1, DKK 1,1/A71 C4 K1 Oc P3, chovný II     
výstavy
Atakor červený provázek 18:15 Pejsek 400   A71,5 Of P1, DKK 0,0 i DKL 0,0/A70 Oh P1, chovný II. 
výstavy
Aitaná Kůžička 20:15 Fenka 330   A62 K1Og P1(svod), DKK 0,0 i DLK 0,0/A64OfP1, chovná II, DM N/N výstavy
Agri Dagi zlatá 22:00 Fenka 360  výstavy
Altar bílý provázek 23:20 Pejsek 360  
Annapúrna Ada zelená 23:55 Fenka 370   A63OfP1(svod), HD B, ED 0/A62OfK1P1, chovná II  
1.12.2008
Avala černá 01:05 Fenka 370   A63,5 K1Of P1, DKK 0,0 i DKL 0,0/A65 E1 Od P3, chovná II
výstavy
Askja tmavě fialová 01:28 Fenka 360   CHORVATSKO  
-----------------------------------------------------------------------------------
  10:38   4 110

 


FOTKY ŠTĚŇAT
dnes a dřív a co jsme o nich napsali ještě když byli u nás. Jesli jsme je správně odhadli by nejlépe řekli jejich nynější majitelé. Doplněny krátké poznámky co dělají se svými páníčky.

Aurés Art(žlutý)
první a zároveň největší štěně; pejsek dostal dvě jména, první podle afrického pohoří Aurés, druhé po tatínkovi Artovi, kterého připomínal ve štěněcím období nejvíc ze všech štěňátek, nejen vzhledem ale i pohodovou povahou, v tomto případě až skoro moulovatou. Když je ale v akci stojí to za to :o). Doma mu ale budou říkat Skoll.

Skoll žije s páníčkem a se svým o 3 měsíce starším kamarádem NO. Věnuje se výcviku a obranám, které ho velmi baví. Miluje samozřejmě i společné procházky do přírody.

11 měsíců                                                           6 týdnů

Obrazek Obrazek

 

Agía Illiás(růžová)

pojmenovaná podle řeckého pohoří. Teď když už se štěňátka víc projevují mužu říct že růžová je nebojácná milá průzkumnice, přátelská k lidem i psům(samozrejme našim domácím). Neprojevuje se ve skupině štěnat ani příliš dominantně ani příliš submisivně. Vypadá to, že bude mít pěknou srst, spíš světlou, postavou asi nebude přiliš velká, zatím je spíš drobnější.

Agía vyrostla v opravdu krásnou a milou slečnu, s paničkou se věnují výcviku, jsou velmi úspěšné na výstavách a sportují, např. Agísa běhá s paničkou na bruslích a zkusila i svůj první dogtrek s Carlosem, 81,5 km v pohodě.. :o). Plánují v budoucnu i další chov čsv! :o)

14 měsíců                                          3 týdny     

Obrazek   Obrazek                 














Aconcagua(červená vlnka)

se jmenuje podle šestitisícovky v Argentině.Byla od porodu největší fenečka, teď už se srovnaly. Patří k průbojnějším, např. ňafkala jako první. Je odvážná, velmi! přátelská, milá a kontaktní. Dokáže se prosadit ve vztahu k lidem i psům. Vysoká. Byla by vhodná na výcvik, aktivní, pozorná, kontaktní, zvídavá. Vyrovnané povahy. Barvou střední s pěknou maskou(na masku je na obrázku ještě příliš mladá).

Julča, jak jí doma říkají občas zajde na cvičák, jinak žije spokojeně se svými páníčky a obšťatňuje je svou neutuchající energií a snad se v budoucnu dočkáme i štěňátek. :o)

16,5 měsíce                                                                      3 týdny
ObrazekObrazek                                    

Altaj(modrý)
donedávna nejmenší štěně, má jméno podle pohoří v Asii, na rozhraní Ruska, Kazachstánu, Číny a Mongolska.

Modrý byl nejmenší a proto často odstrkovaný, ale snažil se! a my se zase naopak snažili ho co se žrádla týká privilegovat. Dneska už je sebevědomej silnej, váhově už dohonil ty velký štěnda a rád se zapojuje do štěněcích bojů a nevede si špatně. Barvou je poměrně výrazný, s pěknou kresbou v obličeji. Vypadá nejtmavší ze štěňátek. Je to velmi nadějný pejsek! Zasloužil by si aktivní páníčky, kteří by ho nechali uchovnit když to půjde, aby se uplatnil i v chovu.

Altaj je opravdu krásný pes výborné povahy, žije s páníčky a svou kamarádkou čsv, snad v budoucnu i partnerkou. Výcvik ho nebo pánečka prý moc nebavil, tak snad zkusí alespoň nějakou výstavu nebo  minimálně bonitaci, zasloužil by si aby po něm byla nějaká štěňátka.



16,5 měsíců                                                 7 týdnů
ObrazekObrazek
















Atakor Andy(červený provázek)
byl pojmenován po Africké hoře.

Svého času byl nejmenším pejskem, teď už je ale velikej, rozhodně přerostl modrého. Povahově není tak výrazný jako modrý nebo žlutý, ale nevadí to, rozhodně alespoň nevyžaduje neustálou pozornost jako žlutý, což u něj bylo spíš na škodu. Červenej je spíš klidnější, kontaktní, veselý, přátelský. Barevně také míň výrazný, spíš tmavší, ale s kresbou v obličeji a později s pěknou maskou, kt. na  štěněcím obrázku ještě není vyvinuta.

Andík má i svoje stránky: www.andy-csv.webnode.cz
Andík je pejsek opravdu vřelé povahy, miluje všechny lidi, s pánečkem se věnuje výcviku, mají to štěstí, že potkali dobrou partu na cvičáku, zkoušeli už i obrany a v plánu mají i nějakou výstavu.


16 měsíců                                                      6 týdnů
ObrazekObrazek











Aitaná(Kůžička)
se jmenuje podle hory ve Španělsku.

Kůže byla nejlehčí štěňátko při narození, ale je šikovná, ujalo se pro ní rčení: "Kůže se nezdá!" a platí všeobecně - nezdála se, že by byla nějak zvlášť průbojná u žrádla, ale přibírala pěkně, nezdálo se že by byla hlasitá, ale umí se ozvat velmi nahlas! nezdá se že by se prosazovala ve smečce, ale porvat se umí taky pěkně. Zdálo se že bude hodně tmavá, ale furt světlá. :o)

Kůžik tvoří součást naší smečky, takže se zůčastňuje všech našich aktivit. :o)



18 měsíců                                                       4,5 týdne
ObrazekObrazek











Agri Dagi(zlatá)
nese jméno dle tureckého názvu hory Ararat.

Zlatá je hezká fenečka, s pěknou hlavou, barvy světlejší, bude asi i poměrně vysoká a štíhlá. Ve smečce není příliš nápadná, spíš submisivnější, ale ušlápnout se nenechá. Ráda si hraje. Není ani moc hlasitá, je kontaktní a milá. Vypadá velmi nadějně jak exteriérově, tak povahou. :o)

Sofinka, jak jí doma říkají je vždy plná energie, čímž občas zlobí své páníčky, ale panička se snaží aby z ní vyrostla rovněž slušná mladá  dáma. Tak držím palce ať se jim to podaří! :o)



14měsíců                                                         6 týdnů
ObrazekObrazek











Altar(bílý)
nese jméno Ekvádorské hory se 4 vrcholy.Poslední pejsek z vrhu. Má nevýrazný stop a úzkou hlavu, která bude vlčího vzhledu, když se v oblasti mozkovny ještě trochu zakulatí. Bude pravděpodobně vysoký a štíhlý jako vlk, má nejdelší nohy. Je povahově velmi milý, není divoký a mazlí se. Je kontaktní, ale ne tak odvážný jako jeho bratři, potřebuje hodné trpělivé a jemné páníčky aby jim mohl dělat radost. Mezi pejsky je veselý a hravý. Jako první uměl výt jako vlk. :o)

Kim jak se doma jmenuje podniká se svými páníčky všemožné výlety a jinak plní úlohu hlavně rodinného psa. Je trochu škoda že se zatím nezúčastnil žádné čsv akce, ta snad později..

16 měsíců                                                      4 týdny
ObrazekObrazek











Annapúrna Ada(zelená)
se bude jmenovat na přání budoucí majitelky  podle světoznámé Nepálské hory a k tomu volacím jménem Ada. Původně jsme nechtěli dát jméno po takhle drsné hoře, ale nakonec jsem ráda, máme s tímhle jménem spojeny i jiné osobní zážitky. :o)

Zelená je celkem hlasitá, je i akční, odvážná a celkem průbojná průzkumnice. Postavičku má moc hezkou, barvu spíš tmavší s pěknou kresbou v obličeji (na masku je na obrázku ještě příliš mladá).

Ada žije s paničkou v Itálii, měly na sebe štěstí protože jsou akční obě, podnikají spolu mnoho procházek a výletů, chodí na cvičák a věnují se i agility! :o)



17,5 měsíců                                                        4 týdny
ObrazekObrazek












Avala(černá)
je pojmenovaná podle hory v bývalé Jugoslávii.

Je to nejtmavší a 2. největší fenečka. Povahově milá a kontaktní.Ve smečce celkem průbojná. Bude asi docela velká. Má výraznou kresbu v obličeji a pěknou srst. Už má nové páníčky. :o)

Ava s páníčkem chodí často do přírody, což je oba velmi baví a doprovází ho u koní, dokonce už byla i na výstavě, tak třeba budou následovat další. :o)



12 měsíců                                                    5,5 týdnů
ObrazekObrazek














Askja(fialová)
pojmenovaná podle hory na Islandu.

Fialová ja drobná fenka světlé barvy s pěknou postavou. Vyžaduje dostatek kontaktu s člověkem a je veselá. Není moc průbojná, spíš hravá. Je to takovej šáša smečky. Má ráda když se furt něco děje a je zvědavá, takže se celkem dobře i učí a byla by dobrá i na cvičení. Barevně není příliš výrazná, maska i její kontury už se jí ale vybarvily. V dospělosti bude pravděpodobně pěkná a světlá.

Askja žije s páníčky a smečkou psích kamarádů v Chorvatsku. Absolvovala výcvik v psí škole a energie má vždy na rozdávání!! :o)

 

6 měsíců                                                         6 týdnů
ObrazekObrazek