Jdi na obsah Jdi na menu
 



VRH "B" Norský vlk

lara-a-emir-maly.jpg

Fantazie z Vlčí Chaloupky(Lara) 

zdraví: B(1,1), DM(N/Dm)

zkoušky: ZOP, SVP1, ZVP 2, ZPU1

výstavy: 1 x CAC, 3 x Vítěz třídy, 1 x Oblastní vítěz, 2 x Krajský vítěz

sport: 1. místo na mistrovství ČR v dogtrekkingu ČR kategorie DTM1 2008, 2009, 2010

a

Emír Crying Wolf

zdraví: A(0,0), DM(N/N)

zkoušky: SVP1

výstavy: 2 x Klubový vítěz mladých, 1 x Světový vítěz mladých, 1 x BIG 3., 4 x BOB, 2 x Nejkrásnější mladý jedinec, 3 x CACIB, 2 x res. CACIB, 10 x CAC, 6 x CAJC, Ch.HU

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 krytí 6.-8.6.2010

narození  7. srpna 2010 (6 pejsků a 4 fenečky)

 

----- Postřehy a povídání o maličkých Béčkách ----

 

Jméno čas
narození
porodní
hmotnost
(g)
  svod mladých/
bonitace
 
07.08.2010
Ben Nevis Zelený 1:20 Pejsek 430      výstavy
Balaitous Billy Bílý / šedý 1:30 Pejsek 410      
Balfrin Modrý 1:51 Pejsek 440      
Blaník Sky Červený 2:08 Pejsek 390  
 DKK 0,0  
výstavy
Bystrá Brilliancy Lososová / bílozlatá 2:26 Fenka 350      
Breitinden Barry Černý 2:54 Pejsek 420      
Bucegi Gucci Hnědý / žlutý 3:27 Pejsek 380      
Bhojtunda Růžová 3:57 Fenka 410      
Bernina Zora Oranžová / zlatá 9:20 Fenka 390      
Benara Cara Modrá / trikolora 10:50 Fenka 340      
-----------------------------------------------------------------------------------
  9:30   3960      

 Maminka - Fantazie = Lara je velmi energická, žije ve městě, takže je i velmi dobře socializovaná, zvyklá na hluk a ruch města, dopravní prostředky, spousty lidí se kterými velmi dobře vychází, psy i další zvířata. Bydlela s námi bez problémů 5 let v bytě. Věnuje se hlavně sportovní kariéře - coursingu, dogtrekům(trasy okolo 100 km), kde má i nějvětší úšpěchy, už po druhé za sebou(2008,2009) 1. místo v mistrovství ČR v dogtrekkingu o její vytrvalosti a výborné technice pohybu svědčí i složené vytrvalostní zkoušky na 40 a 70 km. Krom nich má ale složeny i dvě poslušnostní zkoušky, ZOP a ZPU1.Další informace o Laře.

I exteriérově je to atletický typ s výborně modelovanou postavou, rovnými, perfektně osvalenými a úhlenými kočetinami. Fotografií má zde na stránkách spoustu. :o)

Tatínek - Emír je ještě velmi mladý pes (*6.11.2008) proto toto budou jeho první štěňátka.  Emír je velmi krásný  a elegantní jedinec. Je to typický představitel plemene, mezi jeho přednosti patří mimo jiné bohatá srst sytých barev, krásná hlava se světlým okem, lehký prostorný a vytrvalý  pohyb, vyrovnaná milá povaha a snadná ovladatelnost. Je to pes po velmi kvalitních slovenských rodičích. On i jeho rodiče mají DKK(0,0). Emír je s naší Larou skoro nepříbuzný, což najít v relativně malé populaci čsv je velmi obtížné.

Pár Emírových fotek jsme udělali při výletu na krytí, v té době byl ale vylínaný. Další jeho fotky a informace. I když je Emírovi jen něco přes rok a půl má opravdu nezanedbatelné výstavní úspěchy.

============================================================================

Krátký popis jednotlivých štěňátek, uvidíme jestli jsme se aspoň trochu trefili s jejich povahou i do budoucna.. :o)

Ben Nevis Norský vlk pan Zelený se narodil jako první štěňátko B vrhu, byl to vždy pejsek příjemně vyrovnaný, spíš klidný, neukřičený. Sympaťák povahou i exteriérem. :o)

Balaitous Billy Norský vlk pan Bílý byl prostě od začátku individualista. Nejdřív se loudal s přibíráním na váze, pak se najednou rozhod že přibere. :o) Povahově je na tom podobně, nejdřív situaci okoukne a až pak jde do ní. Mě je to sympatické, nehrne se po hlavě. Stejně to bylo i s vybarvováním, vybarvoval se až jako jeden z posledních a stejně později měnil i srst. I tak mu ta nová rostla delší, jsem zvědavá jestli i jako velký bude jeden s nejdelší srstí a naopak s krátkým rámcem.

Balfrin Norský vlk pan B modrý byl velmi výrazné štěňátko, připadal mi tak trochu napřed před ostatními, dobře se krmil, byl velký a tlustý a poměrně klidný. Brzy se mu začala vybarvovat hlavička a maska, vypadal že bude poměrně tmavý, ale se světlýma očičkama. V akci razantní a už od mala měl velkou sílu. Spolu s panem červeným podnikali úplně první průzkumné výpravy a i později si celkem rozuměli.

Blaník Sky Norský vlk pan B červený byl nejvýraznější štěňátko od prvních dnů a to nejdříve díky svému hlásku, který nechával znít skoro neustále. Později hlásek vystřídala akce. :o) Velmi akční, nebojácné a hlasité štěně, všude musel být první a odcházel od nás paradoxně jako poslední. Náš červený ďáblík, byl i ze začátku tak tmavý jako čertík, uvidíme jestli mu tmavší odstín zůstane. :o)

 Bystrá Brilliancy Norský vlk  drobná fenka, s veselou hravou povahou, velmi krásně a výrazně používala mimiku oušek, spíš submisivní. Vybarvovala se pomalu ale jistě, vypadala že bude mít delší srst a nohy, kratší rámec, výrazné středně zbarvené oči, pěkná ouška a štíhlý čumáček, tak si počkáme,,

Breitinden Barry Norský vlk pan černý byl od začátku spíš sympatický kliďas co rád papal. Vypapal si u nás rozhodně největší bříško ze všech. :o) Byl to pejsek, který se vždy doslova radoval z lidské pozornosti! :o) i když si samozřejmě hrál i s ostatními štěňaty. Byl vzdor černé mašličce nejsvětlejší ze všech, hlavně na hlavičce a i očička vypadá že bude mít krásně světlá. čekala bych u něj i velkou palici, ale uvidíme jak se vyvine.. Bohužel kvůli nerovnosti ocásku pravděpodobně nebude moci být chovný, ale snad i o to větší radost bude doufejme přinášet páníčkům.

Bucegi Gucci Norský vlk pan hnědý nebyl ze začátku nějak výrazné štěňátko, později se začal projevovat poměrně hlasitě, ale ne tolik co pan červený. Povahou mi připadal poměrně přizpůsobivý, i ve smečce tak někde uprostřed. Zdálo se že by mohl mít ne moc velká spíš širší ouška, očička střední barvy.

Bhojtunda Norský vlk(Sára) nevím jeslti to bylo označením, ale paní Brůžová se mi zdála od začátku jako nejhezčí fenečka. Snad bude mít světlé oči a kožich asi do hněda,  jako malá ho měla hodně oranžový, což vypadalo moc krásně. Povahově je hravá ale i tvrdohlavá a trochu nad věcí, lépe si zvykala na nové prostředí než na nové lidi, tak uvidíme co se naučí a co z ní bude.. :o)

Bernina Zora Norský vlk paní Oranžová ze začátku byla poměrně klidné a velké štěndo, jinak ne moc výrazné. Postupem času se měnila na povahově hodně výraznou, přátelskou a kontaktní holčičku, vhodnou i na výcvik. Taky se radovala z lidí! :o) Zdálo se že bude spíš světlá asi ne s nejdelší srstí, možná nejvíc jako Lara.

Benara Cara Norský vlk  je jako naše Kůže, taky se narodila nejmenší, ale taky se nezdá a taky ve všem! :o) Ještě že už je zadaná, jinak bych si jí chtěla nechat. :o) Ale bude to i pěknej ďáblík, nepotřebuje sice akčnit celý den, ale když se dostane do ráže stojí to za to a dokáže být i celkem vzteklá. Ale rozhodně se nebojí.