Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovní úspěchy

21. 10. 2007

Lara se zůčastňuje pravidelně každý rok na jaře závodu ve výstupu na Říp, který lze zařadit do kategorie canicross. První rok nezávodně, další 2 roky závodně, s páníčkem, pochopitelně :o) Po oba roky obsadili ve své kategorii první místo, celkově druhé.

Na podzim v roce 2006 a 2007 se zůčastnili midového závodu Witko Sapa Ha Cross neboli Zvánovický dogtrekking. V prvním roce ještě tak úplně nevěděli do čeho jdou a tak se páníček krom mapy vybavil jídlem a pitím pro sebe i Laru na celý! den, dále teplým i studeným oblečením. Takhle vybaveni se postavili po 8. hodině raní na start aby po necelém kilometru zjistili, že se tyhle "krátké" (cca 50 km) trasy běhají a tak po cca 6 hodinách doběhli do cíle a krom vody a něco jídla přinesli vše nazpátek. Vybojovali 3. místo v kategorii! :o)

V roce 2007 už se připravili lépe, nenesli s sebou spoustu zbytečností a páníček se i co se oblečení týče připravil na několik hodin běhu a tak dorazili do cíle tentokrát ještě dřív, po 5 hodinách a 15 minutách a vyhráli 2. místo v kategorii. Celkově byli třetí.

Na podzim 2007 ještě stihli poslední podzimní dogtrek - podzimní Krušnohorský dogtrekking, rovněž midový závod, tj. do 50 km. Protože už měli pěkně rozběhnuto, podařilo se jim opět umístit na 2. místě v kategorii.

18-20.4.2008 se Carlos s Larou zúčastnili jejich prvního longu, shodou okolností se jednalo opět o Krušnohorský dokrekking, trasa byla dlouhá 90 km a umístili se jak celkově tak v kategorii na 4. místě. Trasu absolvovali za 15 hodin , tzn. že do cíle dorazili ještě v pátek v noci.To bylo štěstí, protože celou následující sobotu pršelo. Všechni kteří šli mid a startovali až v sobotu ráno, popřípadě ti normálnější :o) z longu stravili celý den na pochodu v děšti, to je na jednu stranu obdivuhodné, na druhou pro někoho jistě i nepochopitelné.

1.5.08 si ještě Lara s Carlosem doběhli pro letos celkově první místo ve sranda závodu ve výstupu na Říp. Nutno přiznat že byla letos poměrně nízká účast.

30.5.- 1.6.08 se Lara s Carlosem vypravili na další dogtrek, tentokrát k Brnu do Šlapanic. Šlapanický vlk byl dlouhý 103,4 km, trasa vedla Moravským krasem a počasí vyšlo pro změnu slunečné a horké, kolem 30 stupňů. To se promítlo i ve výsledných časech Carlos s Larou s časem 20 hodin 37 minut a 30 sekund skončili v kategorii první a celkově jen o 5 minut druzí. Potkali spoustu starých i nových známých a taky jednoho norského lundehunda. :o)

10. - 13.7.2008 jsme se tentorkát všichni vypravili na dogtrek Hanácká štreka do Hraničných Petrovic. Aktivně se ale účastnil jen Carlos s Larou, samozřejmě opět longové trasy, ta byla tentokrát dlouhá "jen" 93 km, vedla zvlněnou krajinou Nízkého Jeseníku. Počasí bylo na pátek slibováno opět slunečné a horké, v sobotu mělo pršet, ale nakonec bylo teplo a hezky i v sobotu. To už Carlos s Larou ale lenošili v základním táboře, kam došli (doběhli) ještě v pátek večer po cca 13 hodinách a 39 minutách. Po chvíli napětí, kdy je nikdo další nenásledoval, jsme už věděli, že budou první!!! a to tentokrát i celkově. :o) Opět jsme potkali pejska norského lundehunda Bragiho - Trollfjord Bragi a je třeba se za něj pochlubit jak jsou maličký lundehundi šikovní, trasu 93 km ušel s paničkou cca za 25-26 hodin!!! Další postřeh se týká ČSV, účastnili se celkem 4, což je po saňových psech, ESP, jiných ohařích a labradorech snad nejpočetněji zastoupená skupina. Na to, že jich tu zas není tolik to vypovídá o tom, že se na dogtrek hodí, je fakt že jejich vytrvalost je k tomu předurčuje :o)

 

 

26.7.2008 uběhla Lara úspěšně v Lázních Bělohrad na 10 km okruhu vytrvalostní zkoušku ZVP II, což je 70 km, Carlos jí přitom doprovázel na kole.

31.7.-3.8.2008 jsme opět všichni dorazili do Fryštáku na Moravě, aby se Carlos s Larou zúčastnili dogtreku, opět longu, ten měřil tentokrát rovných 90 km. Vyráželi na trasu v pátek ráno, předpověď byla opět krásných 30 stupňů nebo více, trasa byla hodně kopcovitá, i tak ještě v pátek večer, před 22. hodinou dorazili zpět, tj. po 14 hodinách a 18 minutách. My s Bíou jsme vyrazily na procházku, která se nám poněkud protáhla, až na 28 km. Při vyhlášování výsledků jsme zjistili, že midová trasa měla jen 35 km, takže jsme se už skoro mohly na mid přihlásit :o) Náš kámoš norský lundehund šlapal opět long a opět se umístil na krásném čtvrtém místě.
Carlos s Larou byli ve své kategorii první a celkově druzí. Před nimi se umístil Roman Baláž, který soutěžil v kategorii starší, pro nezasvěcené je to jeden z nejznámějších a asi nejůspěšnější dogtrekový závodník u nás, nutno přiznat, že ten si již tradičně ještě druhý den, na protažení, střihne i midovou trasu. :o)

 

 

28.8. - 31.8.2008 dogtrek Stezkou vlka. Do Jeseníků, do Loučný tentokrát vyrazil jen Carlos s Larou. Tenhle dogtrek se lišil od ostatních rozdělením do 2 etap a povinným bivakem na předem určeném místě, na Paprsku. Protože nemuseli pospíchat a šli "na pohodu", průměrně 7,6 km v hodině :oD moc se jim to líbilo!! Etapy byly značně nerovnoměrné 59 km a 2. den jen 25 km, celkem teda "jen" 84 km, čistý čas(včetně 2 min hledání postrojku na Laru na startu) 10h 52 minut. V kategorii byli o minutu hledání druzí a celkově třetí.

11.9. - 14.9.2008 se konal dogtrek Oderský puchýř. Tentokrát nebylo 30 stupňů, ještě v pátek to šlo, ale později o weekendu začalo foukat a bylo pro změnu jen kolem deseti. Trasa byla dlouhá 101 km. Carlos s Larou jí ale zase vzali hopem. I když se museli prodírat stádem zdivočelých bizonů :o) a hledat cestu v mlze, dorazili zpět po 15 hodinách a 28 minutách. Tentokrát se umístili první i celkově! Dle Carlosových slov to byl nezapomenutelný dogtrek, škoda že byl letos již naposled.

25.9.- 28.9.2008 byl další dogtrek, DT krajem Oty Pavla, délka byla 100 km. Dogtreku se smí účastnit i háravé fenky a tak Carlos s Larou mohl i tak opět vyrazit. Pro mě to ale byl fakt velkej záhul na nervy, s háravkou to tam vydržet. :o( I tak obsadili pěkné druhé místo v kategorii i celkově, cestu zdolali za 16 hodin a 30 minut. Díky GPS jsme zjistili i celkové převýšení trasy 2200 m.

9.10-12.10.2008 se konal poslední dogtrek seriálu mistrovství ČR v dohtrekingu, Šediváčkova 111-ka. základní tábor byl v Deštném v Orlických horách. Počasí celkem vyšlo, nebylo tak zima jako předešlý dogtrek, ale polovinu skoro každého dne byla mlha :o( Trasa byla dlouhá 90 km a Carlosův a Larinky čas: 14 hodin a 50 minut stačil na 2. místo v kategorii i celkově.

Po vyhlášení pořadí na 111-ce se vyhlašovalo pořadí celého seriálu mistrovství ČR v dogtrekingu pro rok 2008, Carlos s Larou(Fantazií z Vlčí chaloupky) obsadili 1. místo v kategorii DTM1, 2. byl René Nykš s ESP Kesy a 3. Viktor Vlček s Chasepeake bay retrievrem Bonnie Sirius Pro.

 

18.-19.10.2008 proběhl Zvánovický dogtrek, Witko Sapa Ha Cross, v noci bylo chladno, ale šlo se přes den a to bylo krásně, i celkem teplo. Trasa vedla pro nás poměrně známou krajinou. Carlos s Larou obsadili pěkné 2. místo.

 

Úspěchy roku 2009 v sekci dogtreky a podobné 2009

Rok 2010 se odvíjel v podobném duchu a korunován byl rovněž úspěchem v seriálu mistrovství ČR v dogtrekingu, Carlos s Larou(Fantazií z Vlčí chaloupky) obsadili po 3. za sebou 1. místo v kategorii DTM1 ( jako i v roce 2009).

Rok 2011 stejně tak, první místo v Mistorvství ČR oni jsou furt čilí, mě už ale vypisování unavilo :o)

Rok 2012 byl také úšpěšný, druhé místo v Mistrovství ČR a jak jinak - gratulace!! :o)


 

Náhledy fotografií ze složky Dogtrekking skijöring, bikejöring