Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaká je Lara dnes

19. 1. 2008

Dnes, ve 3,5 letech se dá říct že už je Lara dospělá, už si dokonce tolik nehraje s pejskama a že už konečně vyrostla z puberty. :o)

Je z ní teď samostatná sportovně založená až soutěživá mladá psí dáma, která ví jak se kdy chovat, i když to by nebylo ČSVéčko, aby to čas od času nezkusila právě jinak a nečekala co my na to? Ale my už se známe. :o) V praxi to znamená, že se nenecháme vytočit kdejakou lumpačinou a dokonce někdy včas odhadneme kdy jí Lara plánuje zařadit a pokud by lumpačina nebyla zcela neškodná víme i jak jí předejít.

Takže jaká teď Lara je? Je to typický čsvéčko, což znamená že je trochu tvrdohlavá a hlavně že to není žádný stroj na plnění povelů, ale racionálně uvažující jedinec s osobitým smyslem pro humor, silným smečkovým pudem a smyslem pro hierarchii, výborně vyvinutými smysly a zachovanými pudy, včetně loveckého.

Lara je i plná protikladů například: Nezávislá - závislá. Odvážná - opatrná. Rychlá - pomalá. Tichá - hlasitá. Poslušná - neposlušná. Vážná - veselá. Akční - líná. Jemná - drsná. Pozorná - roztržitá. Nenáročná - náročná. Chápavá - nechápavá. Odolná - náchylná. Hodná - zlobivá. Mlsná - nenažraná. Vlčí - psí.

Pokud by se někdy populace ČSV měla oficielně rozdělit na výstavní a pracovní/sportovní část jako je tomu např. u NO, Lara by rozhodně patřila do té 2. tj. pracovně sportovní. Je velmi energická, i na čsv je hodně běhavá, čemuž odpovídá i její fyzický(tělesný) typ, který je suchý. Podobně jako u chrtů.

Štěňátkama se Lara trochu uklidnila a nebo se naučila šetřit energií a lépe rozlišuje situace kdy jí bude opravdu potřebovat.