Jdi na obsah Jdi na menu
 



Nové!!! - vrh "B"


Našim štěňátkům "A" už je skoro rok, některé z nich se už úspěšně předvedli na svodu, případně výstavách a jiných akcích. Larinka začala opět po roce hárat a vzhledem k tomu, že vypadá že se úspěšně vyvíjí i další okolnosti, rozhodli jsme se, že další štěňátka "Norský vlk" by mohly na svět přijít právě na sklonku letošního roku.
Preventivně hledáme ženicha už od léta, mimo jiné za tím účelem jsme se zúčastnili tábora na Slovensku a různých dalších akcí, napříkad bonitací. Loni jsme se právě na letním táboře setkali s tatínkem našich štěňátek A a všichni jsme se do něj zamilovali. :o)

Letos se sice žádný další nový objev nekonal, ale loni na jaře jsme se na vytrvalostní zkoušce na Slovensku seznámili hned se dvěma dalšíma sympatickejma pejskama a protože "stará láska nerezaví", rozhodli jsme se že prozkoumáme jestli by se alespoň jeden z nich nehodil pro Laru jako ženich.
Exteriérově byli pěkní oba, ale krevně se hodí víc pejsek starobylé krve, po jehož mamince dokonce v Českém chovu nejsou žádní potomci. Doufali jsme že budeme první v Čechách, kteří s ním budou mít štěňátka, to se nám bohužel díky Larinky línému způsobu letošního hárání nepovede :o(

Tatínkem našich štěňátek "B" tedy bude, jestli vše vyjde, což se uvidí za 2 měsíce od 23.10.2009, vlkopsí sympaťák, věčně usměvavý Gádar Fončorda. A proč zrovna on? Gádar pochází z linie v níž snad všichni předkové mají vyrovnané výborné povahy! Což je v takové míře poměrně ojedinělé! Nutno přiznat, že nás Gádar loni zaujal z velké části právě svou neohroženou, ale přesto klidnou a vyrovnanou náturou.
Když jsme za ním byli na krytí znova nás dostal, je totiž ještě ke všemu neuvěřitelně přátelský a mazlivý! Ale přitom žádný podlézák, ale velká osobnost!
Další velmi podstatná věc kterou se řídíme při výběru krycího psa je i jeho zdraví, hlavně DKK bez nálezu! tj. A(0,0).

Obrazek


Co se exteriéru týče, Gádar je pes s krásnou hustou srstí a silným, hustě osrstěným, správně nasazeným a neseným ohonem správné délky. Barvy má výrazné a masku velmi dobře vykreslenou. Kulatá hlava s poněkud kratší tlamou je lemovaná hustým límcem, uši správně nasazené, standardní velikosti. Formátem těla je kompaktní a více vlčí a i lehčí stavbou těla hodně připomíná vlka. Kostru má dobře vyvinutou. Pohyb výborný lehký a prostorný.

Na krytí jsme bohužel přijeli už za tmy a fotky nejsou nic moc. Při focení nám hlavní aktéry poněkud rušili všudepřítomné kočky. :oD Fotky z úvodního laškování bohužel naprosto chybí, právě z důvodu nedostatku světla :o(


Maminka - Fantazie = Lara je velmi energická, žije ve městě, takže je i velmi dobře socializovaná, zvyklá na hluk a ruch města, dopravní prostředky, spousty lidí se kterými velmi dobře vychází. Bydlí s námi bez problémů v bytě. Věnuje se hlavně sportovní kariéře - coursingu, dogtrekům, běhu do vrchu, úšpěchy například v dogtrekingu(trasy okolo 100 km, letos už po druhé za sebou(2008,2009) 1. místo v mistrovství ČR v dogtrekkingu o její vytrvalosti a výborné technice pohybu svědčí i složené vytrvalostní zkoušky na 40 a 70 km.

I exteriérově je to atletický typ s výborně modelovanou postavou, rovnými, perfektně osvalenými a úhlenými kočetinami. Fotografií má zde na stránkách podstatně víc. :o)


Očekáváme vyrovnaný vrh zdravých štěňat. Předpokládáme psi krásného zbarvení s maskou. Výborné vyrovnané povahy vhodné k výcviku i výstavám a nadání ke sportům - výborná mechanika a vytrvalost v pohybu.

Mimo jiné doporučujeme zájemcům k přečtení následující kapitoly těchto stránek: Pro koho je vhodné ČSV?, Jaká byla Lara jako štěňátko?, Chovatelská stanice(hlavně závěr), Výcvik ČSV

matka: Fantazie z Vlčí Chaloupky (Lara)

(rodokmen)
A 64,5 F2 K1 Og R1 P3
(výška 64,5 cm, delší ocas a ucho, povaha sangvinik méně odvážný, suchý typ, velmi dobrý soulad se standardem)
plnochrupá
DKK B(1,1)
* 25.8.2004
zkoušky: ZOP(Cz), SVP I(Sk), ZVP II(Cz), ZPU 1(Cz)
sportovní úspěchy - 2x Mistr ČR v dogtrekkingu 2008 a 2009
výstavní hodnocení:
VN- dorost, klub.výstava
3x vítěz třídy, 1xCAC
1x krajský vítěz
1x oblastní vítěz

otec: Gádar Fončorda

(rodokmen)
 A65.5 Of R1 Xv53.4 Xf104.6 P3
(výška 65,5 cm, povaha sangvinik ovladatelný, vyrovnaný, suchý typ, velmi dobrý soulad se standardem)
plnochrupý
DKK A(0,0)
* 9.2.2003
zkoušky: SVP I(Sk)



Obrazek

Rodokmen štěňat

Gádar Fončorda
Milo Ruskov dvor CS
Omar z Krotkovského dvora CS
Cézar od Pavlišina CS
Flota z Rosíkova CS
Asta Šinárikov dvor CS
Astor Mot'ovský dvor CS
Dita Ruskov dvor CS
Ajma Tribeč CS
Cézar od Pavlišina CS
Rep z Pohraniční stráže (F3)
Bruna z Banišťa CS (F3)
Cinda Pohostinstvo CS
Rep z Pohraniční stráže (F3)
Gyra z Pohraniční stráže
Fantazie z Vlčí chaloupky
Agar Reolup
Amur z Ďáblova kaňonu CS
Atos Heol CS
Ajka od Grandtnerov CS
Bety Zepeř CS
Ariel Lobos CS
Exa Vopa CS
Barča z Ponického dvora
Brit Hlas divočiny CS
Gar z Rosíkova CS
Cabrixa Vopa CS
Fea Jimili CS
Dan Balmar CS
Alda od Pavlišina CS