Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv novinek 08/11 - 02/13

 

21.2.2013 do oblíbených odkazů přidán odkaz na stránky pro pejskaře a href="http://www.vyletsepsem.cz/upozorneni">Výlet se psem, mimo jiné obsahují kontakty na psí záchranky, nejnovější varování ootravách psů,typy na výlety a mnoho dalšího a ještě užitečný odkaz na Info o první pomoci pejskům v různých situacích - doufám že to nebudeme nikdy potřebovat!

11.2.2013 do alba Zima 2012-2013 se nahrává pár slunečných fotek z přeminulého weekendu, budou následovat rovněž sunečné z právě minulého weekendu :o)

30.1.2013 nové album Zima2012-2013 smíšené fotky z venčení a zimního lenošení aneb co holky dělají během zimy mimo sezony závodů či štěňat

26.1.2013 dnes se konal výlet na Říp s vlčáky, nakonec jsem byli tak šikovní že se nám podařilo se sejít jen s naším Korýšem(Coropunou Wakantankou) a  na vrcholu s dalšími 3 ČSv, hlavní skupinu jsme minuli. Celou dobu jsme jí "honili" a až doma jsme zjistili že to valstně bylo naopak. :o) Naše fotky na vlcandaC na rajčeti v galerii Lednový výlet na Říp s Korýšem

24.1.2013 nová galerie na vlcandac.rajce.idnes z Carlosova výletu s Larou a Kůží za Coro, Corou a jejím kámošem Rexem ze začátku září 2012 (Coro - Coropuna Wakantanka Norský vlk, Cora - Concarena norský vlk)

22.1.2013  samostatné galerie C štěňátek  na rajčeti, vlcandaC hotové a snad i aktualizované co to šlo! :o) Chybí jen fotečky Candiny z nového domova (žádné nemám) a od Civettky mám jen dvě. Je to trochu škoda..

Současně jsem všem štěňátkům, která už absolvovala svod mladých doplnila svodový kód na stránku vrhu C do tabulky

19.1.2012 nové album na rajčeti, vlcandaC z povánočního venčení u Brandejsa s Coropunou alias Korýšem, to ještě bývalo hezky..

Postupně tvořím každému C štěňátku samostatné album na rajčeti, vlcandaC kde budou fotečky nejen od nás, ale hlavně od majitelů štěňátek. Bude to chvilku trvat, je toho maličko víc, takže asi na pokračování.

5.1.2012 předpověď počasí byla strašná a realita ještě horší a tak jsme si rozhodli venčení trochu zpestřit a vyrazili jsme - hopsa hejsa do Brandejsa - ještě s našima dvěma C štěnátkama(a jejich páníčkama) Crybin Ragnarem a Coropunou Wakantankou alias Korýšem. Během 4 hodin venčení pršelo asi 50 x, ale jinak to bylo super! :o) Všichni se chovali slušně, jen někteří až příliš cítili sílu smečky a svobody :o)) Někteří jiní jsou hold nezničitelní a zasloužili by spíš přezdívku Duracell.. :o) Fotky Venčení Brandýs na rajčeti ve VlcandaC

16.12.2012 jsme se zúčastnili  akce s názvem Vlčí pochod Prahou. Krom našich holek a našich 3 štěňátek (Crybina Ragnara, Coropuny Wakantanky, Costilly Coojacky Norský vlk) se zúčastnilo ještě dalších cca 20, více čí méně známých ČSV, 3 SAV (Saarlosovi vlčáci) a pak něco méně "nevlčích" pejsků. :o) Počasí se kupodivu na pár hodin vydařilo, takže super akce! :o) Pár foteček na rajčeti.

malymalydsc_8836e.jpg

 

 

15.12.2012 PF 2013

30.11.2012 zítra slaví narozeniny pro změnu Áčka Norský vlk. Moc a moc gratulujeme!!! jsou to už jejich 4. narozeniny! Je skoro neuvěřitelné jak to letí.. Áčka pro nás budou asi vždy výjimečná a to nejen proto, že jedna z nich - Aitaná - Kůže tvoří součást naší smečky, ale jednoduše tím, že byly první. Zasvětily nás do tajů vývoje štěňátek, do všech radostí, ale někdy i starostí s tím spojených. Také jsem si dlouho myslela že budou (a docela dlouho i byly) jediná "naše" štěňátka. Na druhou stranu, právě i díky nim později přišly další. :o)

Kůže se ale narodila už 30.11. a proto oslavovala tradičně už dnes :o) Fotky na konci galerie Kůže - narozeniny

 

dsc_8348emal.jpgdsc_8357emal.jpg

  

27.11.2012 nové album  ze sobotního výletu Suchdol 11/2012 v galerii Akce s RR Rodym

22.11.2012 zatím jen pár foteček z minulého weekendu ze Šumavy, v příhodně nazvaném albu Výlety nad inverzi - to je vždy úžasný, jak mávnutím kouzelného proutku! :o)  cesta zpět jako kdyby se za námi zavřela voda, nebo poklop - najednou tma, šero a šedo! :o( Ale člověk aspoň ví že tam je líp! A stačí tak málo.. :o)

16.11.2012 - kradu sama sobě z FB :o) : Tento týden se mi stala věc co už několikrát, ale tentokrát to bylo nějaké podivné..
Pokud bydlíte s „vlky“, asi se vám už stalo, že vás v noci vzbudilo jedno osamocené vlčí zavytí, po kterém doslova stydne krev v žilách a pak nic.. všichni vlci - psi v klidu spí dál. Váš lidský spolunocležník je většinou taky probuzen a nebo o tom alespoň ví a tak se druhý den můžete podělit o zážitky.
Tentokrát bylo vytí opravdu silné, až bych řekla jiné než jindy a skoro bych řekla přímo vedle mě a navíc s kudrlinkou, takže mi krev v žilách opravdu vystydla, obzvlášť v té ruce, kterou jsme neměla pod peřinou. :o) Psi leželi na svých pelechách a v klidu chrupali.
Přítel se taky vrtěl a vypadal ve tmě, jako když zrovna ze sedu uléhá do postele(asi se taky díval co dělají psi), pravda, viděla jsem jen jakoby dolehnutí. Ale tak jsem si byla téměř jistá že byl vytím také vzbuzen.
Jenže! Druhý den jsem se ptala jestli to taky v noci slyšel. Tvářil se naprosto nechápavě. Zopakovala jsem dotaz s upřesněním a uvedením že se přece na naše psí holky taky díval.. viděla jsem přeci jak si lehá!.. Jenže on o ničem neví!-?
Od té doby mi to trochu vrtá hlavou a napadají mě různé souvislosti - třeba to jak si hned s každým „vlkopsem“ rozumí, to jak se dokáží zabavit, jak mu ti psi důvěřují… jak rád běhá, jak se orientuje v terénu, jak „dělá“ že má špatnej čich, ale přitom výborný sluch, někdy překvapivě rychlé reakce a jindy je duchem úplně jinde… ale i třeba to že je s Larou na závodech krom kontrol, startu a cíle nikdo na trase moc nepotkává..

15.11.2012 přidáno pár staronových fotek do galerie Pošumavské 2012, album Srpnový výlet na Pancíř

Zítra slaví Céčka Norský vlk první rok! Počasí už nám to připomnělo :o) Přejeme všem štěňátkům něco dobrého na zub, pohodlný pelíšek, spousta kámošů psích i lidských, s nimi dostatek zábavy a stále stejně pohodové páníčky! :o)

3.11.2012 jsme holky vzali na MVP v Praze, rozhodčí Ing. Monika Soukupová oběma zadala V1, Kůži(Aitaná Norský vlk) ve třídě otevřené, Laře(Fantazie z Vlčí Chaloupky) ve třídě veteránů, obě ale nebyly dokonalé, takže bez titulu. Tentokrát jsem já předváděla Laru a Carlos Kůži, pže jsem chtěla vyzkoušet jak bude Kůžik Carlosovi běhat. Bylo to dost podobné jak se mnou, takže příště se vrátíme k osvědčenému modelu, neboť Laruš mě, jak jinak než dost zlobila.. :o)

Pže sníh roztál, nebo alespoň na většině míst, dostala jsem chuť zveřejnit pár sněžných fotek z předminulého weekendu.. :o) v galerii Pošumavské 2012 - Říjnový sníh. Jo neni to se mnou jednoduché! :o))

27.-28.10.12 jsme se vypravili s holkama na výlet na Šumavu, předpověď slibovala spíš zimu než podzim a to i vyšlo. Takže letošní "sněžný skóre" v Čechách máme - naposledy v květnu a poprvé v říjnu. Pro někoho kdo by měl rád sníh třeba jako naše holky určitě super! Já mám radši teplo, barvy a vůně. :o)

              Krkonoše - květen 2012                                                 Šumava - říjen 2012

kvetendsc_1385em.jpg

20121027_122002em.jpg

 

Fotky jsem připravila raději z předminulé slunné soboty: Barevný podzim a setkání s princeznou a slizounem :o)

12.-14.10. 2012 proběhl závěrečný dogtrek zařazený do seriálu mistrovství ČR a sice Fryštácký dogtrek. Délka byla 82 km, Carlos s Larou jí zdolali za 12 hodin a 40 minut, tím se umístili na 3. místě v kategorii i celkově v tomto treku. V neděli proběhlo vyhlášení celého Mistrovství ČR v dogtrekingu 2012, Carlos s Larou se tentokrát umístili  na 2. místě v kategorii DTM1. Gratulujeme!!

Poznámka na okraj: Letos se Lara přehoupla, co se výstav týče, do kategorie veterán a od příštího roku budou s Carlosem startovat, co se treků týče, už také "ve vyšší kategorii" DTM2. :o) 

9.10.2012 zbytek foteček ze samotného "svodování" na dodáno na začátek galerie Svod v Českém Brodě

6.10.2012 Svod v Českém Brodě, zúčastnila se nám pěkná řádka Norských vlků, oba kluci Castor i Crybin Ragnar a holčičky: Cayambe(Freya), Concarena, Costilla Coojacka, Currie. Všichni byli moc šikovní!! Pánečkům děkujeme za účast, prezentaci, dobrou náladu i vzornou péči o naše Céčka a doufám že se zas brzy na nějaké akci potkáme! Pár foteček, zatím z venčení, minimálně co se fotek týče, té atraktivnější části akce :o) Jen nevím jestli se mi všude povede "štěnda" správně nebo vůbec identifikovat.. :o)

 

4.10.2012 Dnes něco "nepsího" :o) - do galerie na našich druhých stránkách přidány další fotky výtvorů pro radost :o) (první část korálkových byla již prezentovaná na FB, jiné dříve i zde), při té příležitosti byly přesunuty tamtéž fotky malovaného skla a tzv. "vlčího skla" - malovaného skla inspirovaného vlčí nebo čsv tématikou.

dsc_6607e.jpg

 

  

Vzhledem k tomu že 6.10.12(Český Brod) a 13.10.12(Frýdlant n. Ostravicí) proběhnou letošní podzimní svody a bonitace, připomínám povídání o svodu a bonitaci

 

Prodloužený weekend 27. - 30.9.12 jsme strávili na výcvikovém weekendu s výcvikářem Karlem Cvičkem opět v Jevišovicích a jako vždy to byla moc příjemná akce!! myslím že pro všechny, ale píšu hlavně za sebe :o) Stopovalo se, cvičila se poslušnost i obrany, povídalo se atd.. přijelo dokonce i jedno naše C štěňátko Costilla Coojacka Norský vlk, která hlavně monitorovala terén, ale i trochu cvičila a hlavně vítala všechny pejsky na hraní :o) Štěňátka jsme sice čekali dvě, ale byli jsme rádi i tak. Fotky.

23.9.12 proběhla speciální výstava ČSV v Nadějkově, rozhodčí byla Ing. Monika Soukupová, za naše řady se účastnila jen Kůže -  Aitaná Norský vlk s V2, res. CAC ve třídě otevřené a Lara - Fantazie z Vlčí chaloupky s V2 ve třídě veteránů, kupodivu i zde jí bylo prominuto že si  někde zapomněla kožich.. :o)

13.-16.9-2012 dogtrek Krkonošská Tlapka, délka více než 90 km, Carlos s Larou 3. v kategorii s časem 17 hodin a 7 minut. 

12.9.2012 nové album VHT(vysokohorská turistika) s vlčáky - Dachstein, první část fotek, velmi čerstvé :oD

 

dachsteinmalydsc_5514e.jpg

 

 6.9.2012 fotky z Lary osmých narozenin na konci galerie Lara - narozeniny, to nebylo obtížné, je jich pár :o) konečně i fotky z Bloody walk 2012 v Krkonoších, to bylo horší, bylo to ma začátku července..

30.8.2012 nedávno jsem si posteskla že nemám žádný aktuální fotky "Béček" a vida, aspoň jedni páníci byli tak hodní a fotečky poslali a za to jsou tak úžasné, že sem musím dát alespoň malou ukázku: Breitinden Barry Norský vlk, 2 roky.

malybarrydvaimg_2526.jpgmalybarrydvaimg_2520.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trochu mě to nakoplo a další jsem složitě dohledala a postahovala různě po inetu, takže fotky Béček by měly být poměrně dobře aktualizovaná v galerii nawww.vlcandab.rajce.idnes.cz krom Barryho o fotky Berniny Zory, Blaníka Skye a Benary Cary

Našla jsem i nové "úložišt"ě fotek Cayambe(Frey) Norský vlk na rajčeti: http://cayambe.rajce.idnes.cz/

 

Do oblíbených odkazů přidán odkaz na Záchrannou stanici ČSV s PP, která vznikla pod CHS Tawy kennel. TatoCHS vznikla reklativně nedávno, ale dělá pro ČSV hrozně moc! Záchranná stanice si vzala za cíl za pomoci jejich bohatých zkušeností právě s tímto plemenem pomáhat jedincům, kteří se ocitnou ve svízelné životní situaci a hlavně těm, kteří by neměli šanci na nové páníky v normálním útulku kde s čsv nemají zkušenosti a nemohou se jim tolik věnovat.

 

25.8.2012 jsme byli na MVP Interdog Bohemia v Mladé Boleslavi, ČSV posuzovala rozhodčí MVDr. Gabriela Ridarčíková(SK) měli jsme přihlášené obě holky a ještě dvě štěňátka C. Myslím že to pro všechny "Norské vlky", včetně Lary :o) byla úspěšná výstava a mě rozhodně udělala radost! Crybin Ragnar Norský vlk(bývalý zelený) dostal ve třídě mladých V2, paní rozhodčí se líbil dokonce nejvíc, ale kvůli slzné cestičce( zlobilo ho nějakou dobu očičko) skončil druhý, na první pokus je to ale více něž skvělé! :o) Costilla Coojacka Norský vlk(bývalá hnědá, Kůže II) rovněž ve třídě mladých, skončila s V4, trochu zlobí paničku s předváděním, ale nakonec byla šikovná, až nás všechny překvapila. Aitaná Norský vlk(naše Kůže :o) ) dostala V1, CAC a ještě res.CACIB. Fantazie z Vlčí Chaloupky (Lara) měla premiéru ve veteránech, bohužel si zapomněla kožich někde cestou, ale paní rozhodčí i tak naprosto okouzlila (když chce tak to s ženskejma umí :o) ), že jí dala V1 a dokonce BOV(nejlepší veterán) (to už jsem se fakt divila, ale nehádala jsem se :oD) Paní rozhodčí ještě říkala, že dřív musela být fakt moc pěkná! No pravda, ještě před měsícem byla celkem pěkná :o))

LARUŠ oslavila už 8. narozeniny, podobně jako loni a pro velký úspěch dostala věnec buřtů, tentokrát z osmi. Od loňska si ale pamatovala(a asi i tajně trénovala) jak se takový věnec buřtů rychle nakousne a sundavá a ono ještě s jedním buřtíkem navíc to šlo ještě rychleji, že jsme fotky prostě nestihli! :o( Příště budou asi zas dorty, s těma se lépe pózuje :oD Pravdou taky je že "oslava" byla až večer a celý den se něco dělo a jí za celý den dost vyhládlo. Buřty taky samozřejmě běžně nekrmíme, takže o to byly lákavější. :o))

Tyhle jsou asi nejlepší:

osumdsc_4525.jpgosum2dsc_4530.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.8.2012 zbylé fotky z Jevišovic a výletu do Podyjí na konci fotky z LVT Jevišovice No musela jsem :o), pže už jsme se přihlásili na další výcvikový weekend tamtéž :o) (zbytek galerie po 10 dnech, to je i na mě dost dobrej výkon! :o) samozřejmě myšleno ironicky)

14.8.2012 fotky z LVT Jevišovice, zatím jen výcviku

9.8.2012 za poslední dobu se toho  docela dost událo, ale nebylo moc času nebo dokonce ani přístup na internet, takže postupně odzadu:

7.8. oslavili naše "Béčka" už 2. narozeniny, přejeme všechno nejlepší!! Škoda že s námi jejich majitelé nejsou moc v kontaktu a neposlali žádný fotky z narozeninových oslav. :o(

3.8.-.5.8. jsme si (původně na dýl), naplánovali výlet na Dachstein, předpověď ale nakonec nebyla pro Alpy dobrá, proto jsem se z Jevišovic vypravili "jen" do Bílých Karpat, kde jsem si udělali dogturistický :o) okruh.

29.8.-1.8.(dle plánu, ale nakonec až 3.8.) jsme byli na LVT v Jevišovicích. Stejně jako loni se tábor velmi vyvedl a to jak milými lidmi, tak super výcvikáři a dokonce i počasím! Na stopy jsme se tentokrát vykašlali a tak si holky užily jen poslušnost, obrany, učili se i hlídat a na závěr si potáhli nesoutěžně pullingový vozík. Zůstali jsem totiž, tentokrát jen jako diváci i na Jevišovický pětiboj a užili dost legrace! :o)) Udělali jsme si i jeden celodenní výlet do Podyjí a Znojma.

27.-29.7. byl další dogtrek seriálu MČR nazvaný "Stopou strejdy Šeráka" v Jeseníkách, Carlos s Larou se umístili po dlouhé době na prvním místě jak v kategorii tak celkově - o to větší gratulace! :o) Fotečky z výletů a vyhlášení! :o) O tomto treku točila krátký šot do zpráv televize, kdo se chce podívat, v odkazu od 20. a půlté minuty :o) :

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/412231100000728/

21.7. jsem se byli na pozvání páníčků  jednoho našeho štěňátka kouknout na historickou bitvu u Ledče nad Sázavou. Bylo to spousta zážitků jak pro nás tak pro holky, my měli možnost jednak pozorovat zinscenovanou bitvu  v dobových kostýmech, jednak následně vyzkoušet zbraně a ošacení (viz foto - s mečem by to bylo ještě lepší!!!):oD, kouknout na spousty stánků, ochutnat různé pochutiny. Holky byli mezi spoustou lidí v divných oblekách s nezvyklými předměty. Během bitvy byla hlasitá vřava a střílelo se i z děla. Lara to nesla s naprostým klidem a samozřejmostí, Kůže se při prvních ranách koukala se zájmem odkud pálí ty petardy, že by ti lidi ráda sprdla, pak se ale rozhodla že je toho dost a chtěla pryč. Raději jsme kousek poodešly, rány to byly opravdu silné, ale prosadit si svou se Kůžikovi nepovedlo. :o) Setkali jsem se smozřejmě i s naším štěňátkem Cribyn Ragnarem Norský vlk, vyrostl z něj fešák s vyrovnanou veselou povahou, máme z něj radost! :o)

01bitvaimag0398.jpg01bitvaimag0401.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.7.2012 s naprosto ostudným zpožděním dodávám fotky z Kůži třetích narozenin, které oslavovala 30.11.11, bylo to v době Lary 3. štěňat a  skrz ně jsem fotky nestihla včas a následně na ně úplně zapomněla :o(, v galerii Kůži narozeniny

6.-8.7.2012  jsme jeli podpořit akci Bloody Walk, neoficielní dogtrek v Krkonoších, organizovaný jedním z majitelů čsv jako akci určenou především národním plemenům, ale otevřenou pro všechny rasy. Protože se jedná o akci výjimečnou, neodpustím si po dlouhé době trochu víc slov o dogtreku. Letošního druhého ročníku se zúčastnilo víc lidí, obzvlášť potěšila aktvní! účast některých lidí, kteří chodí dogtreky oficielní, tj. zařazené do seriálu MČR a samozřejmě všech lidí od čsv. Dohodli jsme se s Carlosem, že půjdeme(nepoběžíme!) společně MID - pro nevěřící: opravdu souhlasil dobrovolně a rád. :o)

Neberu dogtrek jako závod, ale (dle některých "pouze") jako výlet. Myslím že žijeme v dostatečně hektické a stresuplné době a závodit ještě ve venčení psů nebo ve výletování mi přijde víc než ulítlé! Jsou samozřejmě lidi, kteří to tak nevidí a kde je soutěž(někteří i kde není :oDD) prostě soutěží, nijak jim to neberu a svůj názor jim nevnucuju! Ale ráda bych, aby to bylo oboustranné.

Protože beru tedy dogtrek jako výlet a nevěděla jsem jak rychle cestu beze spěchu zvládneme, nebaví mě chodit za tmy, protože se chci cestou kochat, a nechtěla bych dopadnout jak někteří, z mého pohledu chudáci, co se po setmění a totálně sedření připlazí do základního tábora, vybavili jsme se pro jistotu spacáky. Trasa dlouhá 47 km byla opravdu krásná a neméně krásné vyšlo počasí. Šlo se více jak příjemně a i přes zastávky v hospodách a jiné :o) bysme dorazili do cíle ještě ten den večer za světla a v dobré kondici i rozmaru. Rozhodli jsme se ale plně vužít časového limitu, který dovoloval bivak a dobrý rozmar jsme večer ještě podtrhli v konečně nalezené hospůdce pár kilometrů před cílem. :o) Po příjemném bivaku jsme dorazili ráno do cíle s rozpačitým přijetím(-?). Pochopila bych, když by tímto naším přístupem nebyl nadšen organizátor akce, pže jí mohl ukončit až když dorazili všichni(příště dá třeba kratší limit), ale ostatní si mohou své názory strčit za klobouk!! Podstatné totiž je, že se to líbilo nám! :o) Trochu nostalgicky jsme si připomněli doby, kdy jsme ještě měli čas společně jezdit na výlety na celý weekend nebo i déle.(Nejezdili jsme seriál a měli jsme méně závazků). 

Musím pochválit Kůžika, snad proto že šla s celou smečkou, pochod jí tentokrát celou dobu bavil! naše holky v podstatě netahají a rády cestou zkoumají všelijaké jiné zajímavosti, ale tentokrát Kůžika chvílemi i ochotně táhla, na rozdíl od Laruše a ne jen za ní. :o)) Pochvalu také zaslouží Carlos za sledování mapy, které já si ráda odpustím. :oD Fotky budou časem v galerii Krkonošské výlety.

 

3.7.2012 konečně také pár aktuálních fotek z uplynulého weekendu, zatím na konci galerie Pošumavské (fotky, venčení, výlety) 2012

25.6.2012 staronové album z březnových fotek s ještě chlupatou Kůží a ještě po štěňatech vylínanou Larou Jarně zimní poběhání proložené koupáním, protože se přeci konečně udělalo teplo :o))

15.-17.6.2012 byl další dogtek, Jednooký vlk na Vysočině, Carlos s Larou "nepospíchali" :o) a umístili se druzí v kategorii na trase dlouhé 95 km s časem 14 hodin 30 minut.

9.-10.6. 2012 jsme si udělali "malý výstavní weekend", první den jsem si zajeli na Krajskou výstavu do Rokycan, měli jsme tam sraz ještě s jedním naším C štěňátkem Costilla Coojacka Norský vlk, která měla výstavní premiéru. Čsv posuzoval p. Miroslav Václavík, Costilla Coojacka obdržela v dorostu VN 1. Kůže i Lara byly v obě v otevřené třídě, Lara - Fantazie z Vlčí chaloupky byla VD2, Kůže - Aitaná Norský vlk V1, VT, KV.

V neděli jsme jeli pro změnu na Krajskou výstavu do Benátek n. Jizerou, tady jsme měli sraz s Concarenou Norský vlk, rovněž měla výstavní premiéru, ve třídě dorostu obdržela VN 1, Kůža -  Aitaná Norský vlk V1, VT, KV, Lara - Fantazie z Vlčí Chaloupky V2, obě ve třídě otevřené. Posuzovala Mgr. Božena Ovesná.

Myslím že mužu říct za všechny že se nám výstavky vydařily a majitelům štěňátek moc děkuju za účast a prezentaci!! .o)

5.6.2012 pár dlužných foteček  našich tří Céček(červená Concarena, černá Cameroon Kira a hnědá Coojacka) a puma při příležitosti přednášky Tanji Askani o vlcích: www.vlcandac.rajce.idnes.cz v galerii Puma a tři Céka na přednášce. :o)

30.5.2012 sice pozdě, ale přece - doplněny krátké charakteristiky k jednotlivým štěňátkům v kapitole vrh C  a nová galerie z dubnových fotek  Využití "vlčí" srsti aneb co s tím co na jaře z vlčáka vyčešete, když zrovna nechcete soutěžit o nejlepšího sběrače :oD

29.5.2012 přidány Fotečky z coursingu z 8.5.2012, splečnost pestrá :o) a jedno čsv navíc: Coropuna Wakantanka Norský vlk. O wekendu, který jsme si prodloužili, jsme si sice užili s holkama několik fajn výletů, ale s foťákem jsem se nějak míjela nebo zůstal doma kvůli dešti, čehož jsem obzvlášť litovala při výletu do Prachovských skal, protože déšť se nakonec vůbec nekonal! ..  tak příště..

22.5.2012 nová galerie, zatím s fotkami z uplynulého weekendu Pošumavské (fotky, venčení, výlety) 2012, začíná netradičně "ne pse" :o) na Úhlavě :o)

O weekendu proběhla Světová výstava psů v rakouském Salzburgu, za naší CHS se zúčastnila Agía Illiás Norský vlk výborná ve třídě otevřené a Blaník Sky Norský vlk, také ve třídě otevřené s krásným  V3. Moc oběma gratulujeme a děkujeme za prezentaci!!! Mám oprčavdu radost že "Norští vlci" opět dokázali že se neztratí ani ve světové konkurenci!! :o)

15.5.2012 nová galerie Krkonošské výlety  z prodlouženého prvomájového weekendu

12.5.2012 jsme se zúčastnily klubové výstavy ČSV v Jevišovicích, posuzovala rozhodčí Iveta Nováková, konkurence byla opravdu veliká, psů bylo přihlášených 88! za naší CHS se zůčastnili a nevedli si vůbec špatně!: Agía Illiás Norský vlk V2, res. CAC ve třídě vítězů, Aitaná N.V. (naše Kůže) V2, res. CAC ze 13 fen ve třídě otevřené, Altaj N.V. V4 z 11 psů ve třídě otevřené a premiéru ve výstavním kruhu měla i Currie Norský vlk s krásným výsledkem VN3 z 10 fen ve třídě  štěňat! Všem zúčastněným moc gratulujeme a děkujeme za prezentaci našich odchovů! :o) Obzvlášť pak páníčkům od Currie a Agíy, kteří vydrželi až do závěrečných soutěží a zúčastnili se i prezentace naší CHS v soutěži Chovatelská skupina! :o) Pár foteček.

9.5.2012 o weekendu proběhl další dogtrek, trasa longu byla volitelné délky 102 nebo 113 km, většina lidí to pojala více výletně, stejně tak Carlos s Larou, i tak skončili včetně dlouhé přestávky v hospodě a bivaku 4. v kategorii, na trase 113 km s časem 29 hodin a 37 minut, fotky hlavně z mého a Kůži výletu, ale pár i s Carlosem nebo z trasy z mobilu, v galerii Seč 05/12

3.5.2012 nová zatím neúplná galerie Děčínské skály 04/12 z výletů okolo zatím posledního dogtreku(před 14 dny) - Krušnohorský DT u Děčína. Pár ještě starších, především akčních fotek v galerii Jarní 2012

28.4.2012 jsme se byli podívat v Roudnici nad Labem na srazu a bonitaci ČSV, přišly se podívat 4 naše C fenečky (Concarrena, Coojacka, Coropuna a Currie) , které byly ale ještě moc mladé i na svod :o( a bonitovala se naše paní A červená Aconcagua NV alias Julča, A66Oi, výška 66 cm, povaha - těžko vydrážditelná. Celou akci jsme odpoledne uzavřeli výletem na Říp, spolu s těmi co vydrželi z našich nejdéle a nemuseli přitom čekat na průkazy. :o) Jak už jsem se někdy zmínila, tydle akce jsou čím dál lepší! :o) Navíc počasí vyšlo opravdu krásné, letní!

25.4.2012 něco starších ale už především zelených foteček v galerii Jarní 2012 a další trek za námi - Krušnohorský DT, Carlos s Larou první ve své kategorii, 90 km za 13 hodin a 2 minuty. :o) Po treku jsme měli sraz s jedním Kůži bráchou, tj. naším A "štěňátkem" Atakorem Andym Norský vlk, který bydlí poblíž a s ním a jeho pánečky jsme vyrazili na fajn výlet na Děčínský Sněžník, něco málo jsem vyfotila než došly baterky :o(, dodám společně s ostatními fotečkami z výletů do Děčínských pískovců.

6.-8.4.2012 proběhl první letošní dogtrek, Šlapanický vlk Moravským krasem, přestože počasí příliš nepřálo, Carlos s Larou začali sezonu pěkným 3. místem v kategorii, 82 km za 10 hodin 44 minut.

6.4.2012 dodatečně vytvořena galerie Zima 2011-12, foky byly původně rozstrkané ve štěněcích galeriích, je v sekci volný čas a doma protože obsahuje pár fot z domova, pár z výletů, ale v zimě focení moc nepřálo světlo(tma) a nebo velký mráz a fotograf nechtěl přijít o ruce.. nějaké ještě přibydou, pže jsou ještě "v šuplíku"

2.4.2012  do galerie Jarní 2012 přidáno pár aprílových fotek

29.3.2012 maličko fotek ze sobotního slunečného výletu přibylo do galerie Jarní 2012

Protože pořád nejsem schopná udělat galerii Céček u páníčků, přidávám alespoň odkaz na fotečky Concareny. Každopádně všem moc děkujeme za zasílané fotečky i za zprávy!! :o)

25.3.2012 jsme se zúčastnili dalšího vlčáčího srazu v ZOO a nebyli jsme zdaleka sami z "našich". Naše Céčka, resp. jejich páníci to vzali jako fajn socializaci a tak jsme se potkali za ten den se 6 našima štěňátkama z 10-ti, což je opravdu pěný úspěch! :o) Podnikavým pánečkům moc děkujeme za účast a super náladu a doufáme že se jim to líbilo aspoň jako nám a že si domů odvedli či odvezli příjemně unavený štěnda :o) Fotky se už tahají na rajče do vlcandyC  (Na málo nebo moc světla se vymlouvají jen špatní fotografové, takže raději rovnou řeknu že by to mohlo být lepší :o) .. )

20.3.2012 po dlouhé době nová galerie Jarní 2012 (zatím neúplná), obsahuje pár weekendových fotek, kdy nám mimo jiné holky ukazovaly jak si představují ty norské vlky, i mě ta představa docela sedí :o)

mnorskyvlk100_2092.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.3.2012 Jarní úklid aneb děláme si místo - probíhá velký přesun fotek štěňátek do externí galerie, postupně všechny fotky 

štěňátek A budou ve stejně jako zde pojmenovaných galeriích na www.vlcanda.rajce.idnes.cz

štěňátek B budou ve stejně jako zde pojmenovaných galeriích na www.vlcandab.rajce.idnes.cz

štěňátek C budou ve stejně jako zde pojmenovaných galeriích na www.vlcandac.rajce.idnes.cz

 

Nuno doplnit ještě jednu slavnou událost :o), i když už je to dýl, 18.2.2012 se Agía Illiás Norský vlk zúčastnila v Bratislavě Šampiona šampionů, získala titul Victory winner 2012 - Best of Queen, čímž splnila podmínku pro udělení slovenského Grandšampiona!!! Veliká gratulace!! paničce i Agíse! :o)

 5.3.2012 v sobotu jsme se zúčastnili přednášky Tanji Askani o vlcích, byla opravdu výborná! Paní Tanja, rodačka z Ostravska žijící v Německu, se tam již mnoho let věnuje chovu a péči o vlky v ZOO parku, většinu jich ale odchovala doma, aby byli zvyklí a fixovaní na lidi. Moc se mi líbilo jakou přirozenou cestou k jejich výchově přistupuje ( a nejen jich, odchovala i mláďata jiných zvířat, divokých i domácích, často víc druhů současně! :o) a na přednáškách nebo setkání v podstatě přirozeně vychovává i lidi, kteří si jí přijdou poslechnout, k lásce a obdivu ke zvířatům a přírodě) celé povídání doprovázely vynikající fotky, hlavně vlků, paní Tanji a také videa. Dost často jsem navíc měla dojem že Tanja nemluví o vlcích, ale o našich šedých kůžích, opravdu jsou si hodně podobní!! :o) Na přednášce jsme se setkali se spoustou známých a také třema našima C fenečkama, které si přenášku užily trochu jinak  "kočkovaly" se pod stolem, ale když ve videu vlci vyli, také je to zaujalo! :oD Zážitek doplnil pán,který se také přišel podívat, s pumou na vodítku. Puma byla krásná, ale šel z ní přirozený respekt! Za to pózovala před fotoaparáty daleko krásněji než naše štěnda, který měly uplně jiný starosti a furt se mlely jedna přes druhou a třetí, případně i další :o) Takže přikládám fotky pumy Princess, pár bohužel většinou rozmazaných štěňat bude později tady: www.vlcandac.rajce.idnes.cz v galerii Puma a tři Céka na přednášce.

 puma100_1280.jpgpuma100_1281.jpg

  

29.2.2012 zbytek fotek doplněn do Výlet s Candinou NV

 

20.2.2012 v pátek odjelo poslední štěňátko - fenka Candy se svým páníčkem a tak jsme plánovali odpočinkový weekend..

Ale! člověk míní a osud mění! V sobotu kolem poledne mi volal nešťatný páníček Candy, že se jim Candy ztratila a jestli bysme mu jí nepomohli hledat. Hned jsme se vypravili na Kladno a do setmění hledali a volali po okolí - bohužel marně! Večer jsme vypsali letáčky a obeslali další útulky v okolí, policie, veterináři byli už informováni. Poněkud frustrující bylo že jí krom pár lidí těsně po ztrátě nikdo z dotazovaných neviděl. V neděli jsme se vybavili svačinami, termoskami a oblečením proti dešti, protože se udělalo ošklivo a vyrazili znova hledat. Při probuzení mě napadla geniální myšlenka zkusit zahrát na základní instinkt a reflex, který si vypěstují u nás všechna štěnda když je svoláváme k jídlu cinkáním lžičky o plechovou misku, opravdu rychle a pěkně tak doma vyskakují ze všech koutů a hrnou se k mističce a tak nějak jsem si to představovala i u Candy, představa to byla sice krásná, ale nemuselo to zabrat..ale proč to nezkusit?! a tak jsme ještě přibalili dvoustěnné plecháčky(které dělají podobný zvuk jako miska) a lžičky a také jsme to samé poradili ostatním, o kterých jsme věděli že jdou také hledat a sice mojí sestře s manželem a páníčkovi Candy. později jsem se dozvěděla že byli hledat ještě další lidi. Tímto všem moc děkujeme za pomoc!!!!!!! Jak to tedy nakonec dopadlo? Stihla jsem vylepit 3 letáčky a pak se vydala hledat do lesa, cinkala jsem a volala. Pak jsem chtěla jít dál, ale na chvilku jsem se ještě zastavila a tu Kůže zmerčila nějaký pohyb, to ona ráda sleduje! :o) Podívala jsem se tím směrem a na první pohled jsem si pomyslela - "srnka". Jenže byla nějaká malá, zaostřila jsem co to šlo mezi stromky, připadalo mi to jako moc velká náhoda - zavolala jsem a stálo to, zacinkala jsem na hrneček a reakce byla okamžitá a krásná: sklopený ouška a celá Candy sebou trhla, ale stála dál. Zkusila jsme to ještě jednou a přidala jsem zavolání, Candy stála na místě a cvičila ušima i celým tělem :oD Začala jsem volat všechno možný, naprosto nadšeně, Candy se to líbilo! :o) I když bych to žádnému chovali ani majiteli nepřála, byl tenhle moment nejhezčí zážitek co mi letošní štěňata připravily!! Pak se Candy vydala k nám, cik cak, ale poměrně rychle. Z původních cca 50 metrů, posledních cca 10 doletěla přímo a vrhla se na nás obě s Kůží s takovou vervou že se Kůže začala vztekat protože ona přece netušila koho hledáme a rozhodně si nestihla čuchnout toho, co jí najdenou skákalo po hlavě!  Když jsme se očuchali a přivítali, dala jsem Candy obojek a pro jistotu vodítko, ale rozhodně by jí nenapadlo jít někam pryč! a zavolala Carlosovi a pak dalším, že jsme Candy našly, teda přesněji, ona si našla nás! Chvíli jsme pobyli u Candy páníčka, Candy byla v 7. nebi že má tak velikou smečku, ale pak jsme museli odjet. Doufám že  to Candy nebrala jako zradu, neodcházelo se lehce, protože rozhodně chtěla s námi :o( Snad si brzy zvykne! Kdyby šla do nového domova dřív, třeba před 3 - mi týdny, když si jí páníček zamluvil, byla by na nás méně fixovaná a vše by bylo snažší..

A jak takové 3 měsíční štěně po více než 24 hodinách samo v zimě venku vypadá? Candy byla sice hladová, ale myslím že něco k jídlu našla nebo někde dostala protože bříško neměla uplně prázdné. Ani nebyla promáčená, přestože předtím pršelo docela hodně, asi se někde schovala. Byla sice opatrná, ale to ona je vždycky, ale nevypadala vyplašeně ani dezorientovaně, naopak měla zřejmě čas si okolí docela zmapovat a prochodit. Štěstí jen že nebyly 15 stupnové nebo větší mrazy a v okolí nebyla síť velkých silnic! Přestože už nějakou dobu žiji s čsv, opět mě překvapili - člověk má dojem že 3 měsíční štěně je ještě maličké, ale ukázalo se že to není  žádný neschopný bezbranný tvoreček! dlohodobě by se samo venku asi neuživilo, ale jinak je to samostatný tvor s vlastním názorem a v podstatě se umí o sebe postarat.

15.2.2012 dostáváme průběžně nové fotečky a zprávy od páníčků našich C štěňátek. Moc za ně děkujeme!!! Foteček není nikdy dost! :o) Až bude čas tak udělám novou galerii aby se mohli pokochat i ostatní. Cayambe Norský vlk (Freya) už má dokonce svoje stránky!  Zdá se že páníčkové i štěnda zvládají štěněcí alotria v podstatě celkem s nadhledem a to je dobře! Některý už chodí i na cvičák a vesměs jsou moc šikovný! Candy už s Carlosem trénuje i aportek. :o) Dneska jsem štěňátkům, resp. páníčkům konečně posílala i prukazy původu, takže ještě očkování proti vzteklině a budou kompletní. :oD

13.2.2012 současné zimní počasí moc focení nepřeje, buď prakticky není světlo nebo je nádherně sluníčko, ale taková zima, že vytahovat ruce z rukavic, aby člk mohl mačkat spoušť, hraničí se sadomasochismem :o(  Přesto přidávám první várku foteček z právě minulého weekendu, mačkala jsem v tlustých!! rukavicích :o) a tak to podle toho vypadá. Vypravili jsme se na výlet do Pošumaví s našima holkama a Candinou Norský vlk "Kandy", kterou zatím hlídáme jejímu páníčkovi. Krom procházek se podívala zase do jiného prostředí venku i vevnitř a potkala další lidi a pejsky. Trochu mi to evokovalo časy před 7-mi lety, protože, krom barvy, Laře jak "z oka vypadla".. Výlet s Candinou NV

30.1.2012 včera jsme měli sraz se dvouma našima štěnda a jejich páníčky v ZOO, my vzali naše velký holky i dvě štěnda. V ZOO jsme krom spousty zvířátek potkali ještě další ČSV bandu složenou hlavně z odchovů CHS Srdcerváč, takže ZOO okupovali Srdcerváči a Norští vlci .o))

28.1.2012 dneska jsme vzali štěňátka i velký holky na super výlet ještě s pejskem ČSV Tonym, který bude budoucím partnerem naší Candy. Ode dneška jsou všechny C štěňátka rezervovaná, i když dvě zatím ještě zůstávají u nás a čekají, až si je jejich páníci vyzvednou.

25.1.2012 galerie štěňátkovské venčení doplněna, obsahuje oba výlety do centra se štěňátky a jeden sraz s procházkou po poli. Fotky jsou bohužel celkem na přeskáčku a líp poskládat mi nejsou, leda že bych je znova nahrála, na čož zrovna není čas.. :o( Nové fotečky i v galerii Vrh C nad 8 týdnů ilustrující co se tak u nás děje.. :o)

24.1.2012 dneska odjela paní Růžová, Civettka a doma čeká na své páníčky už jen zadaná Coojacka a volná Candina(modrá). Krom běžného zkoumání, hraní a zlobení mají štěňátka novou hru, která je móc baví! :o) Honí po kuchyni překlopenou mističku pod níž jsou schované piškoty. A nejen že jí honí, oni se tím učí i čuchat, pže i takový piškot zanechává po sobě vůni a oni krásně čuchají po zemi! :o)

0hra100_0728.jpg

 

 

A jedna krásná zpráva z Francie: Blaník Sky Norský vlk získal na mezinárodní výstavě psů v Norimberku 15.1.2012 V1, CAC, CACIB, rozhodčí Walter Schiker(D) gratulujeme a děkujeme za prezentaci našich odchovů za hranicemi! :o)

23.1.2012 včera jsme si vymysleli a absolvovali další socializační procházku se štěndama. Připojili se k nám ještě další dvoje páníčci se štěndama co už je mají doma a sice Castorek(oranžový) a Cameroon(Kira)(černá). Z toho jsme měli velkou radost! štěnda se mají k světu a páníčci je mají rádi! :o) Sraz byl na Václaváku, pak jsme šli na hlavní nádraží  kouknout na vláčky, davy lidí se zavazadlama jezdícíma i odnosnejma a ozkoušet jezdící pásy a schody a atmosferu plnou spěchu a hlášení z rozhlasu. Štěnda to zvládaly výborně a nevyvedlo je to z míry. Pak jsme koukli na tramvaje, prošli se po hlučných ulicích a pod mostem, našli pár pejsků na hraní a byl čas jet domu. V autě štěnda tentokrát ani nemukly, zalezly tentokrát na zadní sedačky kde jezdí holky a pělně spinkaly. Fotky určitě budou, jen co se trochu vzpamatujeme my, poznáváíní se štěňátky je zábavné, ale ty dvě party na venčení nám dávají trochu zabrat.

21.1.2012 dneska byla zas fajn socializace, na štěnda se přijeli podívat další lidi s dětma, kterým se naše malé holky moc líbily! :o) a navečer ještě naši známí. Malý holky jsou teď příjemně unavený. :oD Byly.. :oDD

Štěnda se nám pěkně vybarvují a už jim roste krycí srst. Hnědá je nejvíc do šeda, Modrá nejbarevnější a nejvíc do hněda a Růžová má nejvíc černé. Celkově to ale nebudou rozhodně tmavé fenky, spíš střední či světlé. Dvě jsou ještě volné!!!

20.1.2012 dneska jsem vzala opět štěňátka na sólo akci, šla jsem se s každou zvlášť projít po okolí, kousek na vodítku, kousek bez vodítka, sice to tu není moc rušné, ale šly jsme kouknout na autobusy, jezdily auta, chodili lidi, pak jsme šly k obchodu kde zas kodrcaly vozíky, zajímvý byly vlajka přidělané železnými kolečky k železným tyčím. Zvládaly to výborně, jen jim ze začátku chyběla nějaká ta segra nebo máma, ale pro to to přece děláme, aby si zvykly být samostatné.. :o) V neděli se zase chystáme do centra(nádraží, malý okruh skrz město a park na závěr) a pokud s námi budou štěnda i příští týden, jedou se jednak očkovat a o weekendu kouknout na zvířátka v ZOO. Zitra mají přijít štěňátkům na návštěvu další děti a večer zas dospělí.

19.1.2012 včera bylo další odčervení, dnes přidáno pár foteček z minulého weekendu do galrie Vrh C nad 8 týdnů Pro fotky z nedělního venčení se štěňátky zřízena samostatná galerie, štěňátkovské venčení a v první část fotek.

15.1.2012 nová galerie Vrh C nad 8 týdnů, zatím obsahuje fotky z pátečního sněžení a včerejších výletů s velkejma holkama do přírody a s malejma socializační procházky do centra(byly přesunuty do galerie štěňátkovské venčení ) a mezitím něco doma. Ještě by měly přibýt fotky z dnešního venčení a srazu štěňat s našima dvěma holčičkama co už jsou 14 dní u pánečků - pani fialový Coro(Coropuna) a pani červený Cory(Concarena) a jejich novýho kámoše bulíka Ernyho.

14.1.2012 tak dneska jsme naplánovali fajn psí program a pokusili jsme se utahat hned dvě party ČSV. :o) Dopoledne jsme vzaly naše velký holky na fajn výlet, aby odpoledne, navíc samozřejmě za úplatu ve formě pořádné kosti, byly doma hodný a mohli jsme vzít štěnda na socializační procházku do centra. Všechno se podařilo, štěnda se projely autem a už ani nezvracely,  prošly novými místy - cetrem, mezi spoustou! aut, autobusů a lidí,  posraly Václavák :o), koukly do podchodu, do metra a na tramvaj - dlouze poslouchaly vrzání tramvají v zatáčce :o), prohlídly nějaké výlohy obchodů, očuchaly co se dalo, potkaly hodné lidi a pár pejsků, některé opět vše okomentovaly.  Procházka nám zabrala minimálně dvakrát tolik času než by bylo normální, ale štěnda si to všechno musely prohlídnout důkladně. Ke konci už ale začaly být unavený a začaly pospíchat domů. Tak to příště zase zopakujeme. :o) Jo a jak to dopadlo s tím utaháním čsv? Celkem uspokojivě, až na to, že teď jsem jediná doma ještě +- živá, ale nejradši bych to taky zalomila jako už to udělali všichni psi, ale i Carlos.. :oD

12.1.2012 hledáme ještě troje fajn páníčky, prostě normální lidičky, kteří chtějí žít se a pro svého pejska, teda fenečku. :o) Všechny holky jsou něčím úžasné, ale bohužel si zatím další nemůžeme nechat! :o( Nové fotečky z weekendového výletu se štěňátky za sněhem.

11.1.2012 včera jsem se vozila autobusama, s každým štěňátkem zvlášť, aby si zvykaly, ještě že mám lítačku! :o) Zvládaly to pěkně, všechno očmuchaly a některé expertky vše hlasitě okomentovaly. :o)) A na vodítku už běhají moc pěkně!

Snažíme se volné holčičky co nejlépe socializovat, ale pokud uvažujete o pořízení malého čsv, rozhodněte se (nebo v případě nejistoty či dotazů nás kontaktujte) prosím co nejdříve, socializace u nového majitele je ještě duležitější a také může být daleko intenzivnější, pže štěně máte jen jedno!!! 

10.1.2012 dneska ráno jsme měli opravdu hodný štěňátka!! :o) Udělali jsme jim totiž hodně akční a dokonce prodloužený weekend se spoustou nových zážitků! Po vzoru úsloví - Když nejde hora k Mohamedovi musí Mohammed k hoře - jsme sbalili všech, zatím ještě našich, 5 švestek, teda pardon, holčiček a vyrazili s nimi na chatu za sněhem. Velké byly nadšené, menší byly ze začátku rozpačité a některé navíc poněkud rozladěné z cesty, ale postupně sněhu přišly na chuť všechny a dostatečně se vyřádily. Takže co nového poznaly a vyzkoušely? Dlouhou cestu autem, sníh, led, poznaly opravdový les, potučky a rybník, jiné prostředí jak uvnitř - chata, i jinou zahradu, dokonce s opravdovou norou! - a že měla úspěch!! :o), naučily se chodit po schodech, viděly oheň a měly respekt! Ještě jsem počítala s nějakými domácími zviřátky, typu krávy či ovečky, ty ale nějak nebyly bohužel k nalezení. Nevadí, tak příště. Dneska jdeme zas na autobusy, případně metro.. :o)

7.1.2012 dnes jsme byli venčit holky i štěnda ještě s jednou naší C fenečkou,která už je týden u svého nového pánečka. Je to šikula, už pěkně poslouchá na jméno a hlídá si pánečka, bodeť by ne, když dává dobrý papání, dá se mu vlézt do postele a tak výborně se do něj kouše! :o) Holky velký i malý se vyřádily, malý trochu potrénovaly chození na vodítku i jeho tahání a byly pak doma pěkně hodný! Večer jsme ještě s těma co jsou doma krom běžného řádění trochu pocvičili "poslušnost" a "neskákání" na lidi :o) Některé jednoduché triky opravdu pěkně fungují! :o) A teď v 11 večer jsou nejakčnější! :oDD Pár nových foteček na konci galerie Vrh C 6 týdnů a více

 0ksichtikpc317412e.jpg4.1.2012 další týden, další odčervení(tabletka v masíčku dokonce potěšila :o) ) a další fotečky nejen štěňátek na konci galerie Vrh C 6 týdnů a více 

2.1.2012 opět nové fotečky v samostatných štěněcích galeriích, ale musíte se bohužel proklikat po otevření každé galerie až na rajče nebo odtud: oranžový, růžová(6,75 t), červená, černá, zelený, modrá(6,75 t), fialová, šedá, hnědá - Coojacka(6,75 t), Bílá. Někteří mají poslední fotečku v 5,5 týdnech, jiní ještě dnes v 6,75 týdnech. :o)

Ještě máme pár volných feneček. Jsou moc šikovné, přátelské, zvídavé a hravé, zvyklé na dospělé i na děti. Učí se venčit venku, chodit na vodítku, základy přivolání  a dokonce již zkoušíme základní povely, jak jinak než za ňamky. :o) Také jim vysvětlujeme že když něco chtějí nemají na lidi skákat a učíme je jak moc si smějí "brát lidi do huby" a kdy už to je moc, pže to lidi bolí. Od zájemců očekáváme zájem o plemeno a ochotu se mu věnovat.

30.12.11 dnes jsme se byli s pár štěňátkama zvykat na vodítko a ruch u silnice(zvykali se štěňátka), pak s Carlosem pomáhali Carlosovi skládat nádobí do myčky, jako už obvykle :o) a nakonec pozorovali a hlavně pomáhali při spravování  a foukání duše z kola, jsem zvědavá kolik nových dírek v ní ale přitom udělaly. :o)) Já zvládla i pár foteček, i když sopučasný světlo, resp. přítmí moc focení nepřeje a podle toho to i vypadá.. :o(  jsou zatím na konci galerie  Vrh C 6 týdnů a více. Dneska se musím pochválit, přestože jindy se moje rychlost dodávání fotografií rovná starému dokumentárnímu fimu, dnes se mi daří tak, že bych mohla konkurovat i přímému přenosu. :oD

29.12.2011 nové fotky z vánočního weekendu a prvního výletu se zkoušením vodítek v galerii  Vrh C víc než 4 týdny

27.12.2011 štěňátka měly spousty nových zážitků, na štědrý den si s nimi přišly pohrát další děti, večer Ježíšek každému přinesl výbavičku, což společně s dnešním očkováním a čipováním znamená, že jsou už připravená jít do světa! Také byly už na dvou výletech autem, učí se nosit "dospělácký" obojek kam jde připnout vodítko a zvykají si i na pohyb s vodítkem. Byly se kouknout ve městě. Už pěkně běhají a skáčou, hrají si s hračkami a koušou do všeho možného a začínají mít sílu. Zkoušejí  a zkoumají opravdu všechno možné a nápadů mají nespočet :o), zrovna ukradly a vylily misku s vodou, tak to je asi vše..

V závislosti na čipování získalo každé štěndo svou identitu a dostalo i své jméno(včetně volacího) alespon v případě těch co jsou zatím u nás, viz osobní galerie.

Pár nových dnešních foteček v galerii Vrh C 6 týdnů a více, nejsou moc dobré, ale alespoň pro představu těch malých raubířů :o))

23.12.2011 konečně jsem se dokopala dát sem zas nějaký společný fotky štěňátek, abysme nefotili jen "do šuplíku", v galerii Vrh C víc než 4 týdny

21.12.2011 štěňátka mají 5 týdnů, už jsou to pěkně rychlé malé šelmičky, hračky i Laru už slušně prohání :o), baští pěkně z mističky, ale když Lara dovolí rádi ještě bumbají i mlíčko od ní. Některá štěnda ještě nemají své páníčky, v případě zájmu nás kontaktujte, stavy se mění průběžně.

PF 2012!!

17.12.2011 nové fotečky v samostatných štěněcích galeriích, ale musíte se bohužel proklikat po otevření každé galerie až na rajče nebo odtud: oranžový, růžová, červená, černá(zadaná), zelený(zadaný), modrá, fialová(zadaná), šedá(zadaná), hnědá - Coojacka, Bílá(zadaná). Od včerejška už začínají štěnda používat ouška nejen k poslechu ale i jako komunikační prostředek a krásně je "klopí" při vítání, aspoň ta kterým už stojí. Venku už je to baví zas o něco víc, ale většinu času zatím tráví s námi doma. Asi tam nakonec zustanou pže Laruš klasicky úplně vylínala až na kůži a v kotci by jí asi byla zima, kor když se Kůže sama v kotci nudí a pěkně se postarala o zbytek boudy.. :oD

14.12.2011 dneska jsou štěňátkům 4 týdny a některým už začínají stát ouška :o) čímž se z medvídků mění na lištičkokoťátka :oD Dneska bude další odčervování. O weekendu, případně dle dohody některé dny večer je ještě možnost vybrat si vašeho kamaráda, hlavně tedy kamarádku :o), pokud máte zájem!!

12.12.2011 nový článek, především pro nové budoucí majitele štěňátek Socializace ČSV.

10.12.2011 včera dostali štěňátka poprvé papání z mističky, večer předtím měli jednotlivě školení na téma: Papání nevisí jen nad vámi :o). Ukázalo se že jsou velmi! šikovný a rychle se učí! Lara je samozřejmě dál kojí, ale je třeba je pomalu začít připravovat na život. Krom toho že si štěnda už hrají a bojují spolu navzájem tak už některá umí odmlouvat i dospělým. :o) spolu s bojovými hrami začali i pěkně vrčet a vylepšili i štěkání, některá by si člověk spletl s Žerykem :oDD Dneska už začali dokonce cvičit běh a skoky, což je největší legrace, jak pro ně, tak hlavně pro nás! :o) Dneska měly další velký zážitek, poprvé se podívaly ven na zahradu. Zatím to tam jen tak zkouší a moc se jim to tam nelíbilo, ale nebude dlouho trvat a změní názor. Doma už tráví většinu času mimo bedýnku a spát chodí do nory pod linku :o)), domeček co jsem jim připravila jí rozhodně nemůže konkurovat!! Aktuální fotečky ve Vrh C třetí týden

7.12.2011 tento a příští weekend je poslední možnost vybrat si při návštěvě spolu se štěňátkem i jméno do PP, z těch co jsme jim předvybrali, pak se budou čipovat a jména jim přiřadíme my. Volná jména jsou: Castor, Civetta, Candina, Concarena, Costila

Nová galerie Vrh C třetí týden

Lara se také už podruhé stala babičkou!! :o) Blaníkovi Sky norský vlk a jeho partnerce Dévě se ve Francii narodilo 8 kluků a 2 holčičky (tj. obrácený poměr než u nás) :o), CHS Dena Ayiana

5.12.2011 Mikuláš přinesl zbrusu nové foteky štěňátek jednotlivě, v samostatných štěněcích galeriích, ale musíte se bohužel proklikat po otevření každé galerie až na rajče nebo odtud: oranžový, růžová, červená, černá, zelený(zadaný), modrá, fialová(zadaná), šedá(zadaná), hnědá - Coojacka, Bílá

4.12.2011 od pátku už si štěnda začínají hrát, zkoušej se kousat a packovat, sice ne ještě všechny a jen tak občas, jako by testovaly jestli je to bude bavit :o) Všechny mají otevřená očička a chodí, někdo je šikovnější, někdo míň.. :oD Některá štěnda už schválně(a poměrně často :o) ) vypadávají z bedny, takže jsem museli zvýšit přepážku, aby Laruši neutíkaly. Po kuchyni se už ale batolily všechny, aby si pomalu zvykaly i na jiné prostředí než na svou bedýnku. Už podruhé jsme jim také stříhali drápky, aby Laruši moc nedrápaly, když od ní pijou a na to jsou teda vyloženě alergická! Některá při tom ječí jak kdyby je na nože bral, některá se jen svíjí aby jim člk neomezoval jejich svobodu. :o)

Tři štěnda(šedá, fialová a zelený) už dokonce mají své páníčky, některá už od minulého weekendu. Laruš má návštěvy ráda takže není problém se přijet podívat. Pokud máte zájem si vybrat štěňátko  neváhejte si domluvit návštěvu co nejdřív!

Nový fotečky přibudou brzy, ale o weekendu jsem fakt, pro někoho možná paradoxně, čas ani energii už neměla, ale program byl fakt nabitý.

30.11.2011 dneska slaví naše Kůže (Aitaná Norský vlk) a většina našich Áček (jen Avalka a Askja až zítra) už 3. narozeniny! Je to skoro neuvěřitelné jak to rychle utíká! Přejeme všem A štěňátkům všechno nejlepší, hodně radosti s páníčky a samozřejmě misku plnou dobrotek! Všem vzorným páníčkům děkujeme za péči, kterou našim A miminkům věnují a jsme rádi, že jsme s většinou z nich stále v kontaktu. Dovolím si malou rekapitulaci: z 11 štěňátek je 6 uchovněných a jedno alespoň svedené, 7 zrengenovaných na DKK, z toho 5 s výsledkem A(0,0) a jen 2 s výsledkem B. Jedno je český Junior šampion, šampion krásy SR a k udělení titulu šampion krásy ČR mu(jí) zatím chybí zkouška z výkonu. Myslím že na naše Áčka můžeme být hrdí! snad se podobně vyloupnou i Béčka a aktuální mrňavý Céčka. .o)

Proběhlo také první odčervení mrňousů, tentokrát celkem bez problémů.

29.11.2011 nový fotečky štěňátek na konci galerie Céčka víc než týden. Začínají být fakt krásní! :o) Už jsou to fakt malí pejsci, všichni aspoň trochu koukaj, i když zatím, nic moc neviděj a snaží se chodit, takže válejí i roztodivné sudy a kotrmelce.:oD Některý ňafkají, některý vyjí.  Všichni jsou přesvědčení že člověk by měl taky být "k jídlu" a jsou dost zklamaní když nám z žádného prstu neteče mlíčko. Člověk je tak nedokonalý. :o(

26.11.2011 uvolnil se jeden pejsek, návštěvy u něj možné od čtvrtka. Na fotečky můžete pokoukat v novém albu Vrh C víc než týden a také do soukromých galerií na rajče přidáno něco málo. Štěňátkům se už od včerejška začínají otevírat očka a už se zkouší občas stavět na nožky, začínají být srandovní. :o))

23.11.2011 dneska je našim Céčkům týden. Včera už dostali první štěňátkovské obojky a moc jim to sluší! :o) Brzy dodáme další fotky a uděláme samostatné galerie. Zatím jsou to takový hodný malý balíčky, celý vrh vypadá velmi vyrovnaně a co je nejdůležitější, všichni jsou zdraví!

Neváhejte nás kontaktovat a zamluvit si štěňátko dokud jsou ještě některá volná!!!

Vybrali jsme už i jména, tradičně podle hor a pohoří

Pejsci: Castor, Cribyn

Fenečky: Coropuna, Civetta, Cameroon, Currie, Cayambe, Candina, Concarena, Costila

Samostatné galerie štěňátek založeny tady v galerii Lara - štěňata i na rajčeti, další fotky do těchto galerií budou přibývat pouze na rajče, viz odkazy v jednotlivých galeriích nebo přímo Rajče str. 2


21.11.2011 maličko(2 řádky) nových fotek Céminek (Céčková miíminka :o) ) na konci v galerii Vrh C úplně čerstvý. Štěnda se mají výborně k světu, úspěšně tloustnou a trénují rychloplazení .o) Lara pilně čistí nejen je, ale celý pelíšek. Laruš už je zase pohledná štíhlá a čílá, samozřejmě hlavní zájem jsou furt miminka, ale už se jde celkem ráda i na chvilinku proběhnout.

Dostali jsme výbornou zprávu z Francie, Blaník Sky Norský vlk byl jako první z Béček zrenntgenován a ohodnocen na DKK s výborným výsledkem A(0,0). Děkujeme a gratulujeme!! Navíc se Sky stane brzy tatínkem svého prvního vrhu  a to ve francouzské CHS Dena Ayiana, kde Sky i budoucí maminka štěňáte Déva bydlí.

20.11.2011 dneska jsem vzala Kůži na sraz vlčáků, Vlčí pochod Prahou II, abysme doma nezblbly z obdivování Lařích miminek a aby se zase po čase otrkávala ve městě a mezi psama bez Laruše. Bylo to fajn! ale fotky nemám, světlo nic moc a tak nějak se mi nechtělo snažit o něco s nejistým výsledkem. Focení v šeru jsem si poslední dobou celkem užila a tak abyste ani vy nezblbli z obdivování Lary miminek jsem přidala galerii Podzimní 2011, která sice obsahuje pár barevných slunečných fotek, ale většinu pošmourných, ale samozřejmě většinu "vlčích". :o)

19.11.2011 štěňátka baští, spí, ale také už se ozývají kvikáním nebo pištěním a některá i jakýmsi poňafkáváním. Vždycky znova mě udivuje jak tak malí a pár dnů staří tvorečkové jsou urputní a schopní!! v honbě za máminým cecíkem. Lara je svědomitě krmí, ještě svědomitěji čistí a pořád je velmi hlídá! hlavně před Kůží, která by si je chtěla ukrást pro sebe. :o) Nedivím se, teď bych si je taky nejradši všechny nechala! a když si je člověk chvíli drží a cítí jejich hemžení v ruce nebo okolo sebe jsou rozhodně silně návyková!! 

Tak jsem to dneska vyzkoušela a když se šla Lara večer venčit, lehla jsem si místo ní ke štěndům do bedýnky na tu novou hřejivou "myšatou" deku, co vyloženě láká k prima poležení. Ale! díky absenci cecíků s mlíčkem jsem málem ohluchla od hlásků rozčilených štěňat a jako bunus jsem byla málem ulochtána všetečnýma čumáčkama a pacičkama.. :oDD

16.11.2011 Céčka Norský vlk se konečně vypravily na svět! 

 

cecka100_8214.jpg

Jsou to 2 kluci a 8 holčiček.. :o) Některé holčičky jsou ještě volné.

Více v kapitole Vrh/Litter C Norský vlk, první fotečky(ještě přibudou).

 

10.11.2011 jsme připraveni na štěňátka, tak uvidíme jak dlouho bude Laru bavit aby jí do břicha žďuchaly a kopaly zevnitř :oD

Tak jsem to stihla! UFF! fotky z Bonitace 22.1.011 v Roudnici, setkaly se naše 3 A sestřičky: Aitaná(Kůže) Annapúrna Ada a Aconcagua (Julča) a mamka Fantazie(Lara).

5.11.2011 jsme se s Kůží(Aitaná Norský vlk) zúčastnily MVP v Praze, ve velké konkurenci jsme se, u rozhodčí více než povolané, Ing. Moniky Soukupové, umístili na 2. místě ve třídě s V2, rCAC, rCACIB. Kdyby Kůžik byl méně otrávený a více ochotný běhat mohly jsme být první, paní rozhodčí se Kůže líbila nejvíc, no ale to by nesměla být líná kůže, že! :o)

3.11.2011 z loňských novinek o štěňátkách složen článek Postřehy a povídání o maličkých Béčkách myslím že se bude hodit pro porovnání s letošníma štěndama, mělo by to být podobné. Podobný,ale daleko podrobnější článek, protože pro nás vše bylo poprvé je i o Povídání o porodu a štěňatech A

2.11.2011 fotky z bonitace ve Frýdlantu n. Ostravicí z 15.1.02011 sešly se sestřičky Aitaná Norský vlk(Kůže) na bonitaci, Agía Illiás Norský vlk  a polosetřička Benara Cara Norský vlk

1.11.2011 Lara si užívá svůj "požehnaný" stav opět s takovým gustem jako loni, je velmi spokojená sama se sebou a se zvýšeným přísunem jídla, který jí stav zaručuje a v neposlední řadě i tím že si jí všichni víc všímají. Současně tak jako vždy začala být velmi poslušná, protože tak se přeci dá lehko přijt k dalším dobrotám a nějaké běhání za srnkama nebo jinou havětí už je teď trochu náročnější.. :oD Včera jsme jí už postavili bedničku na štěňátka. Dění okolo pozorovaly obě holky už od přinesení prkýnek a dělaly, že přesně ví o co jde. Lara, jak to vypadá, opravdu jen čekala na to, až to bud hotové. Jen co se to začalo bedýnce podobat, i když ještě Carlos okolo pobíhal s metrem a vrtačkou a bedýnka zdaleka nebyla na svém konečném místě, zalehla do ní aby jí vyzkoušela! :oO Tím mě zas po delší době naprosto dostala, ale je vidět že už je opravdu inteligentní a zkušená!! A mimo jiné mě potěšilo i to, že tentokrát snad s bedýnkou opravdu počítá a tak tajně doufám, že by nám nemusela na zahradě nic poddolovat, jak se to stalo loni při budování nory na štěňátka. Pravdou je, že letos už holky na zahradě vybudovaly malé metro, takže to už by mě asi stejně nerozházelo.. Párek momentek z přípravy bedny:

bedna100_7884mala.jpg

bedna100_7896mala.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Omlouvám se všem, kteří čekají na fotky z obou podzimních svodů/bonitací, vím, že to trvá opravdu dlouho, ale nebojte fotky budou! Musí být nejpozději než se narodí "Céčka".. Zatím alespoň pár nových foteček Benary Cary, bývalé tricolory, v galerii Vrh B nad rok 

 

Jedna už skoro obligátní fotečka ze 47. dne březosti:

 

laramal100_7831.jpg

 

 

24.10.2011 od soboty máme uchovněnou další fenečku z našeho chovu a sice Annapúrnu Adu Norský vlk  A62 Of K1 P1 (výška 62, povaha sangvinik ovladatelný vyrovnaný, delší ocas, výborný soulad se standardem). Ada i panička byly moc šikovné!!! :o) Opět se na nás přišla podívat i paní červená, Aconcagua Norský vlk, bohužel zrovna hárala a byla poblázněná hormony a přestože už trochu dospěla tak zrovna v sobotu rozhodně nebyla schopná ani ochotná bonitaci absolvovat. Tak snad to do příště bude lepší.  :o)

15.10.2011 byl velký den pro naší Kůžu(Aitaná Norský vlk), skládala zkoušku dospělosti, neboli bonitaci a udělala nám velkou radost, byla moc šikovná!! Asi už je opravdu aspoň v něčem rozumná! :o) Ukazovat zuby umí, ale dokonce ochotně i běhala a nechala se krásně změřit a dokonce i přeměřit znovu. Skupinka lidí ani střelba s ní nehnula a figurant jí zajímal! Aspoň na sprdnutí určitě. :o) Dostala krásný kód: A64Of P1(výška 64 cm, povaha sangvinik-ovladatelný, vyrovnaný a výborný soulad se standardem. Za kód se píšou ještě indexy výšky a délky z nichž vyplývá že je delšího formátu což už jsme si ale všimli. :o)

Na svod se přijela nakonec podívat jen jedna naše B fenka Benara Cara Norský vlk, která se všem moc líbila, jí se ale líbili hlavně čévéčka, ale v kruhu se jí nelíbilo vůbec, takže to do příště s pánečkem trochu potrénuje. :o) Fotky se pokusím dodat brzy.

12.10.2011 jsme byli s Larou(Fantazií z Vlčí chaloupky) na sonu, které (i když už jsme si to také mysleli) definitivně potvrdilo její březost!!! Přišlo mi to spolehlivé jako věštění z čarodějné koule, i když koule byla schovaná za monitor přístroje se šlahounem :oDD a tak odhadovaný počet nebudu uvádět, ale pokud by se paní veterinářka strefila, byla bych spokojená. :o) S tím, souvisí nová stránka Vrh "C" Norský vlk

10.10.2011 po dlouhé době nový článek:  Pro koho a kam není vhodné ČSV?

7.-9.10.2011 proběhl Fryštácký dogtrek, poslední dogtrek seriálu MČR, Carlos s Larou se na kopcovité trase délky 83 km umístili 2. v kategorii.

Na závěr akce proběhlo i vyhlášení seriálu MISTROVSTVÍ ČR v dogtrekkingu 2011, Carlos s Larou se umístili ve své kategorii DTM1 na 1. místě a to již po 4. za sebou!! Gratuluju!!


Příští weekend se chystáme na poslední dogtrek zařazený do seriálu mistrovství ČR a pokud vše dobře půjde a abychom se náhodou nenudili, sezonu dogtrekařskou nám snad vystřídá sezona štěňátek!

 

1.10.2011 jsme toho stihli opravdu hodně. Na programu byla Krajská výstava v Litoměřicích a tou to původně mělo i končit, ale nakonec se nám akce na tenhle den tak nějak celkem pěkně seřadily. :o)  Výstava, kam byly přihlášené obě holky, začínala v 9. Kůže, (Aitaná Norský vlk) mě vypekla protože jsem si zapomněla dobrotky v autě a hlavně protože ona výstavy přece nemá ráda a vytrvale odmítala v kruhu běhat, takže dostala jen V3, za to Larinka (Fantazie z Vlčí chaloupky), od té doby co jí předvádí Carlos se v kruhu ladně vznáší a dělá jako by výstavám konečně přišla na chuť dostala V1, VT.  Pan rozhodčí O. Vondrouš posuzoval hlavně dle pohybu.. .o)

Ve 12 hodin jsme už byli v Hostivicích kde pokračoval program hlavně pro Kůži. Dobře že se šetřila na výstavě, asi to tušila :o)) - a to nácvikem na bonitaci. Večer jsme se přesunuli na Šumavu kde byl další bod programu, naštěstí už jen pro Carlose. V neděli jsme si zasloužili výlet. :o)

Založena stránka Výstavy vrh B aby byly úspěchy našich Béček někde všechny přehledně, zatím tedy jen Blaníka Skye a Bena Nevise, ostatní se zatím nikam nevypravili, což je velká škoda!!!

 

29.9.2011 do externí galerie přidáno album z Krkonoš,kde se konal DT krkonošská tlapka, v pátek jsme byli na výletě a RR Ajšou a BOC Abby, v neděli jen naše holky

28.9.2011 dodané fotky B štěňátek do galerie vrh B nad půl roku (Bena z první a druhé výstavy, Blaníka Sky ze světovky a výletů, Zory z venčení a Guccika z výletů, domova a výcvikového weekendu) a do Vrh B nad rok(Barryho z oslavy narozenin, Bena opět z výstavy, Bhojtundy Sáry ze zahrady, Skye z výstavy v Besanconu a z výletů a akcí). Jména štěňat jsou vidět v názvu fotky až po jejím rozkliknutí, bohužel ne v náhledu..

23-25.9.2011 se Carlos s Larou zůčastnil dogtreku Krajem Oty Pavla, na trase dle nich pohodové, v délce 100 km se umístili 1. ve své kategorii.

25.9.2011 proběhla speciální výstava ČSV v Jevišovicích, posuzovala paní Jana Tomešková, naše barvy hájila Agía Illiás Norský vlk, hodnocení V2, res CAC a Altaj Norský vlk, hodnocení V1, CAC! Velká gratulace oběma!!! A páníčkům díky za předvedení! :o)

17.-18.9. 2011 se Blaník Sky Norský vlk (B červený) zůčastnil další výstavy ve Francouzském Besanconu, získal hodnocení V1, Nejlepší mladý. Gratulujeme k dalšímu úspěchu a děkujeme za prezentaci!! :o)

Ani náš Ben Nevis Norský vlk v Německu nezahálí a 4.9.2011 se zůčastnil speciální klubové výstavy v Heigenbückenu, posuzovala velmi zkušená česká rozhodčí paní Anna Šimáčková, Ben obdržel V1 a nejlepší mladý pes. Rovněž gratulujeme a děkujeme! :o)

 

Při cestě na Slovensko se Carlos stavil za naším štěňátkem Aurés Artem, alias Skalem a nafotil také pár foteček, Larušu teda Skal určitě nezapře :o), přidány na konec galerie Vrh A víc než jeden rok.

 

 

 

                                                                                   Evander Crying Wolf                                                                                                                                 p9135699evimaly.jpg

 

12.9.2011 Tak a je to tady!!! Lara s Carlosem se odjela vdávat  a my zůstaly doma s Kůží na ocet!

A kdo že je ten šťastný? Nakonec jsme z mnoha důvodů zvolili Evandera Crying Wolf, bratra tatínka našich B štěňátek.

Konečně fotky!!

 

 

 

 

 

 Zatím dodané fotky z výletů po Jeseníkách "okolo" dogtreku před 14 dny, mého a Kůže z Loučný po trase treku pod Praděd a po modrý divokým dolem zpět a z vodopádů na Bílé Opavě, do externí galerie. A pár nových foteček ještě v galerii  Léto 2011, nějak se s ní nemužu rozloučit.. :o)

9.-11.9.2011 DT Krkonošská tlapka, opět příjemný trek,  i počasí se nakonec umoudřilo, Carlos s Larou 3. v kategorii na trase 86 km se čtyřmi nasbíranými prémiemi(tlapkami), my s Kůží byli na výletě s RR Ajšou a BOC Abby a jejich páníčky, takže jsme si udělali malý soukromý nezávodní! trek. :o)

4.9.2011 připsáno něco o tom jak to bylo s námi, pořízením našeho prvního čsv a o naší cestě k prvním resp. druhým štěňatům, do kapitoly Norský vlk od nadpisu "A jak to bylo s námi" níže.

Přidáno pár fotek na konec galerie Lara ostatní sporty z nácviku pullingu, ale holky tahaly samozřejmě obě. :o), nové třídění oblíbených odkazů a zde stránky našich štěňat, které známe.

3.9.2011 jsme se zúčastnili další výstavy, Krajské výstavy Rybníky u Dobříše. CSV byli přihlášené 3 a ukázalo se že jde o 3 feny ve třídě otevřené, výsledné pořadí bylo stejné jako to ve kterém nastoupily a nebudu zastírat že mi to neudělalo radost! :o) tj. 1. Kůže(Aitaná Norský vlk) V1, VT, KV, 2. Lara(Fantazie z Vlčí Chaloupky V2 a  3.Rena z Litavské kotliny. Rozhodčí byl Tibor Havelka(SK).

Snad množství pejsků na výstavě Laru inspirovalo a zdá se že snad konečně opět začíná hárat. No držme si palce, je to letos už minimálně 3. pokus, ale tenhle vypadá že by mohl vést k úspěchu, pokud to vydrží, ženicha už máme vybraného a dokonce schváleného!! :o)

31.8.2011 opět pár nových foteček v galerii  Léto 2011 a už s ní asi budeme pomalu končit nebo co pže budu muset udělat novou, podzim 2011.. :o((

29.8.2011 Založeno nové album Vrh B nad jeden rok, kde jsou zatím pouze fotečky z naší návštěvy u Bhojtundy - Sáry, i když už chvíli mám doma poslaných pár nových od páníčka Breitindena Barryho z oslavy narozenin - moc děkujeme!! :o) a nějaké své má na stránkách i Blaník Sky, pár jich rovněž brzy přibude tady. Sky má velice aktivní paničku, která s ním i ostatními jeho kámoši ve smečce neustále něco podniká, což je moc fajn! :o))

Do alba Lara narozeniny dodané další fotky z oslavy 7. narozenin.

 

25.-28.8.2011 byl další DT v Jeseníkách (podnázvem Stezka vlka - myslím). Na tenhle trek jsme jeli už před 2 rokama na jiném místě a byla jsem z něj rozladěná a dojmy byly tenkrát rozporuplné(málo místa, moc velký rozruch a psi nebylo kde nechat, ale do hospody nesměli) Tentokrát se mi to opět nelíbilo. Okolí, příroda super! organizace výborná! Dost místa, zázení celkem dobrý. Ale!!! tak nějak od dogtreku  očekávám pobyt v přírodě, tudíž v klidu, ale strávit 3 dny někde kde si člověk připadá jako na matějský(rozuměj velká pouť) to je na mě trochu moc!!! a ještě má dělat atrakci těm čumilům okolo!? No poslední prázdninový weekend hold asi všichni chtěli stihnout všechno takže na místě běželo asi 5 akcí současně!!!  Pravda, ne všechny celý den, závody do vrchu s mohutným fanděním jen ráno, dřevořezbání motorovkami s moderováním jen večer, ale výstava těchto prací celý den. Pokud někdo z dogtrekařů šel long, přijel v čt večer, odešel v pá brzy ráno  a vrátil se v so večer, asi byl spokojem. My s Kůží šli ale na výlet až v pátek dopoledne, když už Matějská byla v plném proudu. Výlet jsme si naplánovaly na nás dost dlouhý(z Loučný po trase treku pod Praděd a po modrý divokým dolem - moc pěkný! zpět, cca 35 km) , takže jsem přišli večer kolem 7. dost unavené a to rovnou do víru ještě větší zábavy a davů lidí který se na nás 2 unavený, utahaný a špinavý ještě divně koukaly proč vypadáme jak hastroši a proč se z toho frmolu okolo neradujeme tolik co oni!?!? Večer vše završili tím, že když se nám konečně v tom hluku (hudba, "moderátor", hluk lidí tančících i okolo chodících..) podařilo usnout, tak nás probudil ohňostroj odpalovaný cca 100 metrů od nás!!  Sama jsem se dost lekla!!!!!

Carlos s Larou přišli v noci, byli spokojeni, davy ráno jim nevadili. Co se výsledků dogtreku týče, vyhráli svou kategorii DTM1. Trasa byla 105 km přes hory a doly doslova. :o)

V sobotu jsme si naplánovali výlet k vodopádům na Bílé Opavě kde jsme potkali víc lidí než kdybysme přešli Václavák. No nic, byl přece prázdninový weekend.. :o( ale tady byly cestičky leckdy široké jen na jenoho člka, někde dokonce schůdky až žebříčky, podobně jako ve slovenském ráji. Místo moc pěkné! ale o weekendu nedoporučuji.

Velmi pozitivním bodem weekendu ale bylo setkání s naším štěňátkem Bhojtundou Norský vlk(Sárou), která v Jeseníkách  bydlí. Vyrostla z ní moc krásná fenečka, výrazná zbarvením, silné kostry, vysoká, správného formátu, s pěknou hlavou, správným ouškem a nádherným okem a dokonalým pohybem! Povahou veselá a rozpustilá, trochu netrpělivá, milující pohyb, maličko nedůvěřivá k cizím, bydlí totiž rovnou uprostřed skoro liduprázdné přírody. Doufám že se s ní potkáme na podzim na svodu a snad později i na bonitaci.. :oD

 

25.8.2011 dneska má narozeniny Larinka. A že 7 už je číslo na věnec buřtů, tak jsme jí ho taky nadělili, pěkně ze sedmi :o)

naroz100_7107mal.jpgnarozmal100_7109.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.8.2011 dneska slaví naše štěňátka "B" první rok!! :o)) Přejeme všem spousta dobrýho žrádýlka, pohodlný pelíšek a páníčkům pevné nervy a spousta trpělivosti do dalších společných let!!!

memorial.jpg

Dnes jsme se vrátili z Jevišovic, kde jsme se, resp. Carlos s Larou zůčastnil Jevišovického pětiboje neboli Memoriálu Karla Matušince, což je sranda závod organizovaný speciálně pro ČSV a má mimo jiné prověřit jejich všestrannost. Říkali jsme si proč nezkusit zase něco nového? :o) Disciplin bylo mnoho: běh u kola, plavání psa s pánečkem, noční bojovka a označování figurantů na trase, likvidace hospodské výtržnosti, cizí stopa, pulling a poslušnost za ztížených podmínek, což byla disciplina nejvíc atraktivní pro diváky  - slepice, králík a maso na place byly opravdu velká lákadla!! :oD Musím pochválit všechny odvážné pánečky a opravdu mooc!! šikovné pejsky! Fakticky je někdy podceňuju - myšleno naše pejsky, obecně čsv. Lara(Fantazie z Vlčí Chaloupky) s Carlosem se opravdu překvapivě - jeli jsme to jen vyzkoušet, případně se pobavit - umístili na 1. místě a to ještě navíc pro mě trochu paradoxně se ze všech zůčastněných nejlepší poslušností. Konkurence sice nebyla početně vysoká, ale jinak opravdu silná! takže o to větší máme radost!! :o)

Před a po soutěži jsme se s obouma holkama opět účastnili výcviku poslušností a obran s  Karlem Cvičkem, což je opravdu nejlepší výcvikář co jsem zatím potkala!!  a ve volných chvílích příjemných posezení se všemi přítomnými. :oD Pár foteček na konci galerie Jevišovické weekendy.

 

Pár dalších fotek přidáno i do Léto 2011

 

1.8.2011 nová galerie Léto 2011, pro fotky z menších výletů, venčení, ale i z domova

 

Co již není novinka, je historie! :o) hledejte v archivu novinek 08/09 - 07/11

nebo ještě starší jednoduše v archivu novinek.